Joe Biden şi-a început mandatul cu o cotă de popularitate ce nu a fost atinsă niciodată de Trump

La o săptămână după instalarea sa la Casa Albă, preşedintele american Joe Biden se bucură de o cotă de popularitate ce nu a fost atinsă niciodată de predecesorul său Donald Trump în patru ani de mandat, potrivit unui sondaj publicat miercuri şi citat ieri de France Presse, potrivit Agerpres. Conform sondajului Universităţii Monmouth, Biden obţine 54% de opinii favorabile, faţă de 30% de nemulţumiţi şi 16% indecişi, o rată „mai mare decât în orice moment al mandatului lui Donald Trump”, arată acest sondaj efectuat în perioada 21-24 ianuarie pe un eşantion de 809 persoane chestionate. Un sondaj al Institutului Gallup realizat cu puţin timp înainte de învestitură nota că republicanul părăsea Casa Albă cu doar 34% de opinii favorabile, un minim istoric, după ce şi-a început preşedinţia cu o cotă de popularitate de 45% şi a atins 49% la începutul anului 2020.
Alte sondaje indică faptul că Joe Biden s-a bucurat de o popularitate bună în primele zile ale mandatului său: 56% pentru Morning Consult, 63% pentru Hill-HarrisX.
Dar Monmouth, la fel ca alte anchete, subliniază că susţinătorii şi oponenţii preşedintelui sunt profund divizaţi în funcţie de opiniile lor politice. Biden se bucură de o cotă de aprobare de 90% în rândul democraţilor, comparativ cu doar 15% printre republicani şi 47% independenţi.
Potrivit site-ului fivethirtyeight.com, Donald Trump a fost primul preşedinte ce nu a avut o „lună de miere” cu americanii la începutul mandatului său, cu o popularitate medie de 41,4% în primele şase luni la putere, departe de Barack Obama (60%) sau George W. Bush (53,9%) în primul lor semestru de mandat.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*