Joe Biden susţine că Putin e un „criminal” și va plăti pentru amestecul în alegerile din SUA

Joe Biden a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, va suporta consecințele pentru coordonarea acțiunilor Rusiei de amestec în alegerile prezidențiale americane de anul trecut în favoarea lui Donald Trump, iar acest lucru se va vedea curând. “Va plăti prețul”, a spus Biden într-un interviu pentru ABC News, transmis
ieri dimineață în cadrul emsiunii ”Good morning, America”, potrivit Hotnews. Întrebat de prezentatorul emisiunii ”Good Morning, America” George Stephanopoulos care vor fi aceste consecințe, președintele SUA a spus: ”Veți vedea curând”. De asemenea, întrebat dacă el crede că Vladimir Putin este un ”criminal”, Biden a răspuns: “Mmm hmm, da, cred că da”.
În același timp, președintele SUA a precizat că, în ciuda acestor tensiuni, ”există domenii de interes pentru ambele părți”, domenii în care ”Rusia și SUA pot colabora”, dând exemplul acordului nuclear.
Biden a comentat, în context, că îl știe destul de bine pe Vladimir Puitn. “Îl cunosc destul de bine”, a spus liderul de la Casa Albă, adăugând că, din perspectiva sa, cel mai important lucru în politica externă este să-l cunoști foarte bine pe interlocutor. El nu crede că liderul rus ”are suflet”, făcând astfel referire la comentarii mai vechi ale fostului președinte republican George W. Bush, care povestea că i-a văzut sufletul lui Vladimir Putin atunci când l-a privit în ochi. De altfel, Biden i-ar fi spus asta în față președintelui rus.
Comentariile lui Biden vin la o zi după ce serviciile de informații americane au publicat un nou raport privind interferența Rusiei în alegerile prezidențiale de anul trecut, printr-o acțiune coordonată cu știința sau chiar de către Putin și care i-a vizat pe oficiali americani sau apropiați ai lui Trump. Aceștia au făcut, conștient sau nu, jocurile Kremlinului proliferând informații false și denigratoare la adresa lui Biden.
Rusia a transmis ieri că acuzațiile potrivit cărora președintele rus Vladimir Putin ar fi coordonat o acțiune de manipulare a alegerilor prezidențiale din 2020 în favoarea lui Donald Trump sunt nefondate.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*