Joi, zece ani de când marca Benficăi 7 goluri la Lisabona. Marius Sadoveac revine în alb-violet la SCM Politehnica

Al doilea marcator al României în ultimul meci oficial jucat de reprezentativa de seniori, cu 4 goluri înscrise în remiza 26-26 (11-14) din 13 ianuarie cu Ucraina, în Italia, suficient pentru accederea ”tricolorilor” la barajul tur-retur din iunie de calificare la turneul final mondial de anul viitor, revine în orașul natal sub culorile alb-violet din care se lansa într-o carieră de succes. Marius Sadoveac, care în 7 mai va împlini 33 de ani, puncta de nu mai puțin de 7 ori pentru CSU-Poli Izometal Timișoara în eșecul cu 32-22 din turul sferturilor Challenge Cup, la Lisabona, cu SL Benfica, pe 8 martie 2008, sezoane mai apoi înscriind și de 5 ori în finala mică ”de bronz” din EHF Cup, pentru HCM Constanța, în înfrângerea cu 28-29 pe terenul lui Fuchse Berlin.

Marius Sadoveac: în ianuarie 2015 era golgheter cu 6 reușite al liderului Minaur Baia Mare în succesul cu 30-32 (15-17) din sala ”Constantin Jude”, contra violeților poliști

Marius Sadoveac revine așadar în handbalul timișorean, după un deceniu, momentan fiind pe cale de a completa sezonul în elită cu nou-promovata Tremblay FHB, pentru care a înscris meci de meci în cele 14 apariții din totalul de 16 etape jucate până acum în campionatul în curs. Timișoreanul de 1,93 metri a strâns 54 de goluri în ediția 2017-2018 a primei divizii din Hexagon, cu o medie de 3,86 pe meci și o medie a reușitelor de 58,06% din totalul aruncărilor la poartă, contabilizând totodată 6 cartonașe galbene și 5 eliminări temporare pentru antepenultima clasată.

Sadoveac, care evoluează ca extremă dreapta sau inter dreapta, a acceptat propunerea SCM Politehnica Timișoara de a evolua din vară în următoarele trei sezoane în tricoul alb-violet, la finele unei cariere în care a devenit de șapte ori campion al României din 2009 până în 2015 inclusiv, șase dintre titluri fiind cu HCM Constanța, iar ultimul cu Minaur Baia Mare. În palmaresul handbalistului timișorean mai figurează cinci Cupe ale României tot cu Constanța și Baia Mare, dar și o participare la un Final Four al Cupei EHF în 2014. Ultima apariție în sala ”Constantin Jude” în calitate de oaspete a fost în tricoul celor de la Minaur.

În perioada anterioară în ”violet” a fost golgheterul echipei de două ori și a participat în Challenge Cup ediția 2007-2008. Marius Sadoveac revine în România după o experiență de doi ani în Franța, la Tremblay, cu care a promovat în prima ligă. ”Mă bucură viitoarea reîntâlnire cu câțiva colegi cu care am fost împreună; cu Fenici și Păiuș am evoluat și la juniori în aceeași echipă a Timișoarei. Am ambiția să câștig o medalie și cu Politehnica, după titlurile cucerite anterior la alte echipe!” a spus jucătorul timișorean.

Pe lângă Sadoveac, SCM Politehnica Timișoara a prelungit colaborarea cu doi dintre jucătorii actuali. Alin Șania va fi handbalistul bănățenilor și în ediția viitoare de campionat. Interul stânga s-a acomodat bine la clubul de pe Bega și dorește să facă parte din familia alb-violetă și în sezonul următor, în care Timișoara dorește să facă încă un pas spre vârful Ligii Naționale. A doua prelungire de contract anunțată oficial este cea cu extrema stângă Filip Marjanovic, pentru alți doi ani de zile. Jucătorul sârb s-a acomodat foarte bine cu gruparea timișoreană, devenind încă de la prima ediție golgeterul echipei. Marjanovic are același statut și în actualul sezon, în care, în jocul precedent de acasă, contra celor de la Steaua București, a trecut din nou de bariera celor 100 de goluri într-un campionat. Miercuri de la ora 17:30 poliștii joacă la Focșani iar duminică de la 16:30 acasă cu Potaissa Turda.

Directorul SCM Timișoara, Radu Țoancă, a explicat că ”am finalizat revenirea lui Sadoveac, cu care discuțiile erau de peste un an. Ne-am înțeles, de asemenea, în condiții foarte bune cu Marjanovic și Șania, apreciați pentru munca lor făcută la SCM Poli. Cu aceste întăriri avem convingerea că Timișoara va fi în prim planul competițiilor în care va evolua. Aceste permutări în echipă vor presupune și niște plecări pentru că avem un buget limitat și la vară, după încheierea sezonului competițional, ne vom despărți de câțiva jucători.”

The post Joi, zece ani de când marca Benficăi 7 goluri la Lisabona. Marius Sadoveac revine în alb-violet la SCM Politehnica appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*