Jose Araujo s-a apucat de treabă la FCC Baschet UAV Arad, căpitanul Brankica Hadzovic – încă un an în „galben-albastru”!

Prima zi a lunii septembrie l-a readus pe parchetul Sălii Sporturilor „Victoria” pe Jose Araujo. Antrenorul portughez pleacă într-o nouă aventură pe banca FCC Baschet UAV Arad, în precedentul mandat trecându-și în cont o Cupă a României dar și Liga Europei Centrale, în 2014, respectiv 2015.

Araujo a avut o primă întâlnire cu echipa, mai exact cu jucătoarele care au semnat contracte cu gruparea „galben-albastră”, mai puțin americanca Andreona Keys, care va participa la nunta surorii sale și va ajunge la Arad duminică.  Denisa Vaţi, Teodora Manea, Alexandra Ghiță, Adela Mercea, Ildiko Mîrne-Nagy, Veatriki Akathiotou, Alexandra Rotariu şi Brankica Hadzovic au ascultat, astăzi, indicațiile noului tehnician. La 40 de ani, „Branki” și-a prelungit pe încă un an contractul cu gruparea de pe Mureș, urmând să poarte în continuare banderola de căpitan.

Evident, lotul va mai fi întărit în următoarele săptămâni, pozițiile deficitare fiind în special 4, 5. „Cu excepția lui Keys, toate jucătoarele cu care am semnat contracte sunt la antrenamente. Mai negociem cu trei straniere, care ar trebui să completeze lotul nostru pentru sezonul viitor. Aşteptăm să vedem şi rezultatele celeo de-a doua sesiuni de finanţări nerambursabile de la Primărie şi atunci ştim mai bine pe ce bani ne bazăm”, a declarat preşedintele clubului de pe Mureș, Marcel Urban.

Dacă Hadzovic a revenit în „galben-albastru”, cealaltă sârboiacă din lotul din sezonul trecut nu va mai semna prelungirea. Jefimija Karakasevic s-a căsătorit şi-și va vedea de viață și carieră la sud de Dunăre.

Turneu amical la Târgu Mureș, primele meciuri oficiale sunt programate pe finalul lunii, în Cupă!

Între timp, „oficialii” FCC-ului au stabilit și datele primelor teste ale perioadei de pregătire. Echipa arădeană are programat un turneu amical în perioada 15-17 septembrie, la Târgu Mureş, unde va da piept cu echipa locală, dar şi cu formaţiile din Braşov şi Alexandria.

Noua stagiune baschetbalistică debutează repede, chiar în această lună. Pe 25 şi 29 septembrie se dispută primul tur al Cupei României, după sistemul tur-retur, cu mențiunea că Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi CSM Satu Mare sunt direct calificate în faza următoare. Noua ediţie de campionat debutează pe 2 octombrie, urmând să se joace normal, cu etape săptămânale, exact ca şi înaintea pandemiei de COVID. Tragerea la sorţi se va desfăşura tot în perioada următoare.

0
0

Articolul Jose Araujo s-a apucat de treabă la FCC Baschet UAV Arad, căpitanul Brankica Hadzovic – încă un an în „galben-albastru”! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*