Jucătorii din Premier League sunt în pericol din cauza numărului mare de meciuri din acest sezon

Sezonul de Premier League 2020-21 a început cu o lună mai târziu ca urmare a amânării încheierii campaniei anterioare din cauza pandemiei cu coronavirus și a fost comprimat pentru ca fotbaliștii să aibă un moment de respiro înainte de Campionatul European de Fotbal care se va desfășura în vara anului 2021, iar pauza de iarnă a fost anulată.

Paul Balsom, șeful departamentului de performanță și inovație de la Leicester City, care colaborează și cu echipa națională de fotbal a Suediei, și-a manifestat îngrijorarea vizavi de numărul mare de meciuri pe care fotbaliștii din primul eșalon al fotbalului englez îl vor avea de disputat în actuala stagiune.

Experimentatul preparator fizic a scos în evidență faptul că anumiți fotbaliști vor avea de disputat nu mai puțin de 9 partide în luna octombrie, situație care nu poate fi susținută pe termen lung, întrucât jucătorii implicați în dispute atât de solicitante nu vor avea suficient timp să se refacă.

„Nouă jocuri în 26-27 de zile este prea mult. Știm că jucătorii nu se vor putea recupera îndeajuns. Poate că un fundaș central ar putea face față, dar pentru un atacant exploziv, cum este Jamie Vardy, este prea mult, dacă ținem cont de ritmul fotbalului modern,” a declarat Paul Balsom.

Preparatorul avangardist care se bucură de peste 20 ani de experiență la cel mai înalt nivel a spus că una dintre posibilele variante de viitor ar putea fi reducerea numărului echipelor, însă este conștient de impactul pe care l-ar putea avea o astfel de schimbare.

„Ținând cont de cât de mult depinde de banii din drepturile TV, nu pot propune varianta cu 18 echipe, întrucât consecințele sunt enorme,” a spus Balsom.

În ceea ce privește pericolele, dar și eventualele soluții, veteranul din staff-ul lui Leicester s-a declarat oarecum dezamăgit de situația existentă:

„Avem puține variante în acest moment. S-a încercat varianta cu folosirea a 5 jucători de rezervă pe meci, odată cu restartul sezonului după pandemie, dar acum ne-am întors la 3.

Trebuie să luăm în calcul ritmul jocului, accidentările provocate prin fault, dar și presiunea mentală. Stresul cu care se confruntă jucătorii este imens, pentru că știu că o singură decizie greșită poate duce la pierderea jocului.” a adăugat Dr. Paul Balsom.

Balsom a mărturisit și faptul că deși folosește cele mai noi tehnologii de monitorizare ale jucătorilor, cu scopul de a le personaliza antrenamentele pentru a evita accidentările, procentul fotbaliștilor accidentați în ultimii ani nu a scăzut.

Aceste reacții au apărut după ce Jose Mourinho s-a plâns de programul extrem de încărcat al echipei sale, conform specialiștilor de la Betting Institute. Tottenham are de disputat nu mai puțin de 9 partide în doar 22 de zile, întrucât este implicată și în preliminariile Europa League.

„Este o glumă, o glumă proastă, dar iată-ne. Am fost foarte, foarte norocoși pentru că Leyton Orient a învins-o pe Plymouth, pentru că Plymouth ar fi fost foarte, foarte departe pentru noi.

Sâmbătă mergem la Southampton, miercuri zburăm către Macedonia și tot așa. Este destul de forțat, dar mi-aș dori să ne calificăm în Europa League, așa că trebuie să luptăm cât vom putea,” a declarat Mourinho pentru Dailymail.

FC Botoșani a fost învinsă de Skendija cu scorul de 0-1, în turul II preliminar al Europa League și astfel, Marius Croitoru a ratat șansa de a se duela cu celebrul Jose Mourinho, care ar fi venit la Botoșani dacă Duganzic și colegii săi s-ar fi impus în fața actualului lider al campionatului Macedoniei.

Balsom a spus că se așteaptă ca șefii fotbalului să măsuri abia după ce mai mulți jucători vor avea de suferit.

„Momentan putem gestiona situația, dar odată ce cineva își va da seama că le periclităm carierele anumitor jucători, atunci trebuie să se ia măsuri,” a mai spus Dr. Balsom.

The post Jucătorii din Premier League sunt în pericol din cauza numărului mare de meciuri din acest sezon appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*