Judecător al Tribunalului Olt: „Declararea, în mod constant, a neconstituţionalităţii unor articole din Codul Penal – incoerenţă legislativă”

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Florentina Stana, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că judecătorii se confruntă, în mod constant, cu modificări ale actelor normative pe care trebuie să le aplice.

„Una dintre incoerenţele legislative cu care ne confruntăm este exact cea pe care a provocat-o modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală cu privire la care avem foarte constant decizii de declarare a neconstituţionalităţii articolelor. Este un caz concret şi foarte clar de incoerenţă legislativă. Judecătorii se confruntă cu modificări ale actelor normative pe care sunt obligaţi să le aplice şi care sunt declarat neconstituţionale, ceea ce în mod clar este nefavorabil pentru circuitul juridic”, a declarat judecătorul.

Pe de altă parte, reprezentantul instanţei oltene susţine că decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) prin care s-a dezincriminat în parte abuzul în serviciu nu afectează activitatea Tribunalului, adăugând că nu ştie dacă sunt cazuri de achitări din aceste motive.

„Activitatea Tribunalului Olt nu este afectată de decizia CCR privind abuzul în serviciu. Nu putem să considerăm că activitatea unei instanţe este afectată de o decizie a Curţii Constituţionale. Deciziile CCR sunt general obligatorii, se pun în aplicare de către instanţe şi în mod normal de toată societatea civilă. Procesele îşi desfăşoară cursul, cu respectarea legilor şi a deciziilor CCR”,
a mai spus judecătorul Florentina Stana.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*