Judecătorii Tribunalului Olt, pensionabili în proporţie de o treime

Purtătorul de cuvânt al Tribunalul Olt, judecătorul Florentina Stana, a declarat că există opt colegi magistraţi care au deja decizii de pensionare, nepuse în plată, aceştia putând părăsi instanţa în orice moment.

„Avem destul de mulţi judecători care au deja decizii de pensionare, dar nepuse în plată, şi care ar putea oricând să-şi formuleze cererile de ieşire la pensie, ceea ce ar fi destul de greu. Sunt opt colegi în această situaţie. Nu-i împiedică nimeni să funcţioneze în instanţă. Noi beneficiem de experienţa dumnealor şi ne bucurăm de prezenţa lor în instanţă. Au o experienţă de ani de zile”,
a afirmat judecătorul.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, marţi, respingerea cererii de reîncadrare în funcţia de judecător a lui Gheorghe Biolan, ieşit la pensie la începutul acestui an de la Tribunalul Olt. De asemenea, plenul a respins şi menţinerea în funcţie a judecătorului Ion Beşliu, de la aceeaşi instanţă, după împlinirea vârstei de pensionare.

Reprezentanţii Tribunalului Olt afirmă că în situaţii similare se vor afla, în decursul acestui an, judecătorii Gheorghe Maruşcă şi Silviu Oancea.

„Problema reîncadrării judecătorilor, după pensionare, este o situaţie excepţională şi se dispune ca atare nu de către Tribunal, ci de către CSM, cel care administrează resursele umane. Avizul Tribunalului este consultativ şi nu are o pondere foarte mare. Mai sunt situaţii de judecători, îl avem pe domnul Oancea, care va împlini vârsta de 65 de ani în cursul acestui an şi urmează să se discute în cadrul CSM menţinerea dumnealui în funcţie, peste această vârstă. De asemenea, domnul Maruşcă are avizul anual acordat anul trecut. Va fi o discuţie şi cu privire la domnia sa, spre finalul anului”, a mai declarat Florentina Stana.

 

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*