Județul Timiș nu are amenajate zone naturale de îmbăiere

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș, la nivelul județului nu există în prezent zone naturale de îmbăiere amenajate și autorizate.

Singurul loc unde se află un teren administrat de o societate privată, frecventat de un număr semnificativ de persoane, este Lacul Surduc.”Pentru identificarea existenței unor eventuale zone de îmbăiere neautorizate sau neamenajate care estimativ ar putea fi frecventate de un număr mare de utilizatori în perioada sezonului de îmbăiere, instituția noastră poartă în fiecare an corespondența cu toate unitățile administrative teritoriale și cu A.B.A. Banat. Pentru anul în curs, în urma corespondenței purtate în luna mai, nu au fost identificate asemenea zone (accesate de un număr de peste 150 de per­soa­ne/zi). Din corespondența cu U.A.F. Fârdea și ulterior o evaluare în teren cu prelevare probă de apă, la nivelul Lacului Surduc o parcelă de 10.000 mp a fost atribuită unei societăți care administrează în prezent o zonă de îmbăiere, zonă accesată de aproximativ 50 de persoane/zi și până la 500-600 de persoane/zi în zilele libere nelucrătoare”, precizează dr. Flavius Cioca, director executiv DSP Timiș.

Evident, orice zonă na­tu­rală unde este prezent un luciu de apă poate fi frecventată ocazionat de un număr variabil de persoane, caz în care se regăsește și râul Ti­miș, unde lugojenii merg să se ră­co­rească.

Cu toate acestea, DSP Ti­miș explică faptul că pentru astfel de locuri neamenajate nu există o certitudine a siguranței scăldatului și îndeamnă oamenii să se îndrepte spre bazinele de înot și piscinele a­me­n­ajate de uz public, acestea fiind do­tate cu sisteme de recirculare, fil­trare și tratare/dezinfecție a apei și o monitorizare permanentă a a­ces­teia.

Articolul Județul Timiș nu are amenajate zone naturale de îmbăiere apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*