Judoka Sergiu Anastase, campion naţional de tineret

Sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti (antrenori Gheorghe Savu – coordonator, Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu) au fost prezenţi, în perioada 6-9 mai, la Finala Campionatelor Naţionale de Judo pentru Tineret – „U23”, individual şi pe echipe, reuşind să obţină 5 medalii – una de aur, una de argint şi trei de bronz – un loc V şi două locuri VII.
Cea mai importantă performanţă a izbutit-o Sergiu Anastase (19 ani), cel care a devenit campion naţional la categoria de greutate -81 kg, după o finală cu colegul lui de antrenament de la club, Alexandru Petre (16 ani), care a trebuit să se mulţumească… doar cu titlul de vicecampion. Cele două medalii de bronz au fost obţinute de Vanessa Tolea (-48 kg) şi Rareş Arsenie (-90 kg).
La individual, clasări bune au mai avut şi Radu Mărculescu – al V-lea la -66 kg, Marius Colţ – al VII-lea la -73 kg şi Vladimir Grădinariu – al VII-lea la -66 kg.
În întrecerea pe echipe s-au înscris 6 formaţii în concursul masculin, ploieștenii reuşind să obţină medaliile de bronz după o finală mică în care s-au impus cu 3-2 în faţa celor de la Rapid CSŞ 5 Bucureşti. Până atunci, CSM-CFR-CSŞ Ploieşti trecuse cu 4-1 de CSŞ-CS Politehnica Iaşi şi pierduse în semifinale, cu 1-4, în faţa celei care avea să câştige competiţia, LPS-CSŞ Bihorul Oradea.
Echipa ploieșteană a fost alcătuită din Vladimir Grădinariu, Radu Mărculescu, Rareş Arsenie, Alexandru Petre, Sergiu Anastase, Marius Colţ, Ionuţ Constantin şi Rareş Costache.
La competiţia găzduită de Sala „Nato” a Hotelului Piatra Mare din Poaia Braşov au participat 169 de sportivi de la peste 65 de cluburi din ţară.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*