Jumătate din drumul care duce la Valea Doftanei s-a rupt, din cauza unei alunecări de teren

V. Stoica

Precipitațiile din ultimele zile au provocat mari probleme pe unul dintre drumurile din Prahova care fac legătura cu o zonă turistică foarte căutată în timpul vacanțelor și al weekendurilor – Valea Doftanei. Este vorba despre drumul judeţean 102I Câmpina-Valea Doftanei, care a fost avariat în zona satului Trăisteni, pe o porţiune de aproximativ 30 metri liniari, pe sensul de mers Valea Doftanei-Câmpina, unde malul drept al terasamentului a continuat să se erodeze, iar partea carosabilă s-a surpat. Alunecarea a ajuns până la axul drumului, chiar și pe sensul de mers Câmpina-Valea Doftanei pe o distanță de aproximativ 10 metri, existând pericolul real de producere a unor evenimente rutiere.
Astfel, în vederea remedierii problemei, s-a luat măsura închiderii temporare a traficului rutier pe acest sector de drum pentru prevenirea accidentelor.

Zona respectivă a drumului este în procedură de reabilitare, iar până la obţinerea tuturor avizelor necesare demarării procedurilor de execuţie, în regim de urgenţă, constructorul împreună cu autorităţile locale şi judeţene au întreprins toate măsurile de punere în siguranţă a porţiunii afectate. Deocamdată, tronsonul de drum închis a fost semnalizat cu balize și bandă, au anunțat reprezentanții CJ Prahova.
Traficul rutier a fost deviat pe ruta alernativă Calea Brașovului – punctele Drăgănescu și Valea Seacă.
Sursa foto: Consiliul Județean Prahova

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*