Junioarele 2 de la LPS Banatul, al doilea triumf succesiv tot la limită acasă la ”Valoare”. Și juniorii 1 de la LPS înving la limită, în deplasare

Patru cluburi timișene au pătruns cu un total de 7 echipe la categoria ”Valoare” a juniorilor 1, 2 și 3, băieți și fete, conform noului sistem competițional aplicat de FRH în Campionatului Național juvenil de handbal odată cu actuala ediție, și anume LPS Banatul, cu 4 garnituri, la junioare 2 și 3 respectiv la juniori 1 și 3, precum și SCM Politehnica la juniori 2, cu băieți inițiați tot la LPS până la nivelul juniorilor 4, CS Unirea Sânnicolau Mare la juniori 3 și HC Sportiv Cîtu, la junioare 3. Semicercul timișean n-are așadar reprezentare la ”Valoare” numai la junioare 1, dar junioarele 2 ale ”Banatului” speră să facă o figură cât mai bună într-o serie sud-vestică grea, în care au câștigat tot la limită și al doilea meci acasă, sub îndrumarea nimeni altuia decât Ioan Basaraba, fostul portar al lui ”Poli”, câștigător la rândul său al Cupei României, la premiera din 1986 a ”violeților”.

Acum, SCM Politehnica a izbândit în competiția K.O. între buturi cu un ”urmaș” al lui Basaraba, Cristian Tcaciuc fiind inițiat în juniorat la LPS Banatul Timișoara, ca de altfel aproximativ jumătate din efectivul lui Pero Milosevic la Focșani, în frunte cu Fenici, dar și Sadoveac, Cîmpan, Păiuș, Furak, Neamțu sau Trif, iar Liceul cu Program Sportiv se străduie și în continuare să lanseze tineri pe semicerc, caz valabil și la fete.

Dintre care reprezentarea la ”Valoare” la cea mai mare categorie de vârstă o oferă junioarele II antrenate de Ioan Basaraba, acum înaintea unei noi deplasări peste munți, programată joi la ora 16:30 pe terenul ”pepinierei” nimeni alteia decât o câștigătoare la zi de cupă europeană, HCM Craiova. Jocuri unul și unul, apoi, după o pauză de 3 săptămâni, sosind în ”Banu Sport” la startul returului liderul cu succese pe linie Grupul Școlar Energetic, fetele din Râmnicu Vâlcea devansându-și concitadinele de la Chimia, deținătoare a 9 puncte, urmate pe 3 de LPS Banatul, cu 7 puncte.

Timișorence care au învins acasă în etapa a IV-a în turul duelului direct bănățean cu Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița, 25-24 (12-11), al doilea succes pe teren propriu din tot atâtea apariții, în urma unui 35-34 (15-16) cu CSȘ Drobeta Turnu Severin.

Ioan Basaraba le-a jucat pe toate junioarele 2 convocate, și anume portarii Amalia Preda, Giulia Bădrăgan și Alessia Dima, respectiv Luiza Săvoiu, Sara Brîndescu, Adriana Chiriac, Ionela Mihăilă, Alina Drăgan, Andreea Berariu, Andrada Botojel, Alexandra Goga, Alina Căileanu, Georgiana Liuță, Carina Conea, Timeea Tentu și Lia Ciucure.

Dintre acestea, Alina Drăgan a ajuns să se pregătească la Centrul Național de Excelență de la Brașov, trecere efectuată de liceeana din clasa a X-a acum un an și jumătate, interul stânga de 1,81 metri venind la jocuri pentru LPS Banatul.

Lotul junioarelor 2 ale ”Banatului” este însă aproape dublu și în selecție continuă, peste 30 de sportive, Basaraba axându-se numeric în special pe categoria 2003, în anul inițial ca junioare 2, cu completări de la junioare 3, din generațiile 2004/5, din grupa colegului Cosmin Zgîrdea, dar bineînțeles și cu reprezentante ale generației 2002. Pe majoritatea le antrenează de circa 6 ani, din clasa a IV-a, de exemplu caz al Sarei Brîndescu, cu mențiunile că din componență se mai evidențiază de exemplu Andreea Berariu respectiv că lotul le include și gemene, Georgiana și Alexandra Liuță.

”Avem ocazia de a juca într-o serie cu echipe bune, de exemplu cele din Râmnicu Vâlcea sau HCM Craiova, așa încât sunt meciuri chiar bune, avem de învățat”, a subliniat Ioan Basaraba, ajuns la 63 de primăveri, în urmă cu 33 de ani câștigător cu ”Poli” al Cupei României, acum apropiindu-se cu pași repezi de pensie, ceea ce înseamnă că grupele de vârstă alefetelor ”Banatului” vor rămâne nu peste mult timp în grija mai tinerilor Adriana Bota și Cosmin Zgîrdea dintre cei în actuala componență tehnică, în condițiile în care și un alt fost portar de ligă, Florica Gallovits, implicată cu cele mici, tinde spre vârsta retragerii din activitate.     

Junioarele 2 au pierdut în schimb primele deplasări la ”Valoare”, ambele pe Olt, ultima dată cu 29-26 (17-16) la CSȘ Chimia Râmnicu Vâlcea, după un mai drastic debut cu 31-17 pe 17 februarie la fruntașa Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea, și acesta rezervor al liderului la zi în Liga Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea.

În celelalte serii de ”Valoare” ale junioarele 2, o grupă nord-vestică reunind două trupe din Baia Mare dar și extinzându-se sudic până la Mediaș și Sebeș, una cu 3 echipe din Buc și ”urcând” până la Brașov, respectiv cea estică, de la Slobozia și până la Bacău, cu mențiunea că numai categoria junioarelor I e structurată pe doar 3 serii a câte 6 formații, așa și la băieți, o grupă a fetelor la cele ”mari” incluzând de exemplu 3 cluburi din București, iar cea nord-vestică, în care ar intra pe criterii geografice bănățenele, garnituri din Baia Mare, Cluj, Târgu Mureș, Craiova, Slatina și Râmnicu Vâlcea. La juniori II în schimb Timișul e reprezentat la ”Valoare” de SCM Politehnica, lider în seria sud-vestică în preajma încheierii turului.

Tot la limită s-a impus în ultima rundă disputată și o altă echipă a celor de la LPS Banatul, cea a juniorilor mari, implicați tot la categoria ”Valoare”, succes cu 29-30 (15-18) la CSȘ Sibiu, timișorenii situându-se cu 6 puncte pe locul 4, după CSM București, cu 9 puncte, CSM Școlar Reșița J1 tot cu 9 și CSȘ Călărași cu 7.

Iar tocmai CSM București va descinde duminică la finele turului în sala ”Banu Sport”, LPS Banatul găzduind disputa juniorilor I la ”Valoare” de la ora 9:30, cu mențiunea că dintre cei 3 lideri ai seriilor categoriei numai CSȘ Sighișoara are punctaj maxim după primele 4 runde.

Iar la sfârșitul acestei săptămâni va demara și întrecerea pe grupe valorice a junioarelor 3, ultima categorie care ia startul la acest nivel, două cluburi timișene fiind implicate la ”Valoare” în zona nord-vestică, pe teren propriu cu maramureșene în etapa inaugurală: LPS Banatul – CSȘ2 Baia Mare și HC Sportiv Cîtu – CS Phoenix Baia Mare, în celălalt meci al rundei din aceeași serie jucându-se Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița – HC Arsenal Tăureni.

Sunt alcătuite la categoria ”Valoare” tot 4 grupe a câte 6 formații, șablon pentru juniorii 2 și 3, fete și băieți, în celelalte serii ale junioarelor 3 fiind implicate echipe de la Craiova până la Miercurea Ciuc într-una dintre întreceri, de la București, cu două, până la Ghimbav, respectiv de la Bacău până la Slobozia.

Juniorii 3 băieți au ajuns deja înaintea rundei a V-a, ultima a turului, 3 fiind fruntașele cu punctaj maxim, și anume CSM București, CSU Suceava dar și ACS Transilvania Brașov, în grupa bănățeano-brașoveană, cei de sub Tâmpa impunându-se categoric pe Bega, 16-32 la LPS Banatul, care a coborât astfel pe locul 3, dat fiind succesul acasă al Unirii Sânnicolau Mare, 45-30 cu reșițenii, timișenii de pe Aranca sărindu-i ierarhic, cu 9 puncte, în urma brașovenilor, dar devansându-i pe timișoreni, rămași cu 8.

The post Junioarele 2 de la LPS Banatul, al doilea triumf succesiv tot la limită acasă la ”Valoare”. Și juniorii 1 de la LPS înving la limită, în deplasare appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*