Junioarele Clubului Sportiv Şcolar, fetele de aur ale Ploieştiului

Bogdan Chitic

Baschetul juvenil din Ploiești a cunoscut, săptămâna aceasta, o nouă performanță deosebită la nivelul echipelor de club, la Cupa Transilvania de la Tg. Mureș. Vicecampioană națională în urmă cu doi ani, la Mangalia, pe tabloul de baby-baschet, formația feminină a Clubului Sportiv Școlar a cucerit medaliile de aur în Ardeal, la cea mai importantă competiție națională intercluburi a iernii.
Fetele pregătite de Loredana Munteanu au concurat, de această dată, pe segmentul de minibaschet (10-12 ani) și au avut un parcurs de excepție în cadrul unei întreceri la care s-7-bau aliniat formațiile cluburilor Olimpia București, Gladius Tg. Mureș, Sportul Studențesc, Phoenix Galați, ACS Dan Dacian București, dar și o echipă din Ungaria, Soproni Darazsak Akademia, venită la TG. Mureș cu jucătoare de categorie „U14”, ale cărei rezultate nu au fost luate în considerare în clasamentul final tocmai din această cauză.
CSȘ Ploiești a dispus, pe rând, la diferențe clare de Olimpia 2 București, Sportul Studențesc, Phoenix Galați, Olimpia 3 București și Gladius Tg. Mureș, astfel că ultimul joc, cel împotriva formației ACS Dan Dacian București, avea să fie hotărâtor în stabilirea ordinii primelor două locuri. La capătul unui meci echilibrat, în care au avut, însă, inițiativa pe tabelă în majoritatea timpului, fetele Loredanei Munteanu s-au impus cu 21-18, încununându-se campioane la finalul unui turneu în care au „luat la mână” câteva dintre sfertfinalistele din urmă cu doi ani, de la Mangalia.
Gruparea ploieșteană, care s-a bucurat de o susținere importantă pe tot parcursul întrecerii din Ardeal, a avut motive de satisfacție și pe plan individual, Karina Munteanu – decarul CSȘ-ului, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a turneului și primind la final, din partea organizatorilor, trofeul MVP.
Rezultatele înregistrate de CSȘ Ploiești la Cupa Transilvania:
CSȘ Ploiești – Olimpia 2 București 23-9
CSȘ Ploiești – Sportul Studențesc 43-18
CSȘ Ploiești – Phoenix Galați 31-3
CSȘ Ploiești – Olimpia 3 București 44-13
CSȘ Ploiești – Gladius 1 Tg. Mureș 27-10
CSȘ Ploiești – ACS Dan Dacian București 21-18

Lotul echipei feminine de minibaschet CSȘ Ploiești: Karina Munteanu, Daria Tănase, Sabina Chirilă, Agnes Zane, Daria Iordăchescu, Ioana Savu, Andreea Dumitru, Alexia Dedu, Olivia Sandu, Daria Trican, Natalia Barasch, Bianca Gheorghe, Maria Ionescu, Alexia Apostolescu, Ines Vârlan. Antrenor: Loredana Munteanu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*