Junioarele „U18” ale CSŞ-CSM Ploieşti, pe podium după primul turneu semifinal

Bogdan Chitic

La primul sezon pe tabloul categoriei de vârstă „sub 18 ani” a Campionatului Național, baschetbalistele de la CSȘ-CSM Ploiești se mențin în grafic pentru accederea între cele mai bune șase echipe din țară, la finalul ediției în desfășurare. După ce au terminat faza de calificare cu un bilanț de 5-5, fetele antrenate de Loredana Munteanu au debutat, la finalul săptămânii trecute, în „semifinalele” competiției, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu”, din Cluj-Napoca.
Ștefania Ionescu și colegele sale au repurtat două victorii, scor 62-49, cu CSȘ Sibiu, și 56-38, cu CSȘ Sf. Gheorghe, pierzând, în schimb, celelalte trei partide disputate, scor 58-61, cu CN „Mihai Eminescu” Oradea, 37-79, cu ACS Napoca Baschet Cluj, și, respectiv, 57-67, cu CS Olimpia București. În urma acestor rezultate, CSȘ-CSM Ploiești ocupă locul 3 în grupa a II-a semifinală, la egalitate cu CSȘ Sf. Gheorghe, formație în fața căreia are, însă, avantajul victoriei în meciul direct.
În Campionatul Național „U18” vor urma, începând cu 28 ianuarie, un tur „fiecare cu fiecare”, apoi un nou turneu de sală și, ulterior, jocurile retur în sistem campionat.
După definitivarea tabloului semifinal, primele trei clasate din fiecare grupă vor avansa la turneul final, ce se va desfășura în perioada 9-13 mai 2018.
Lotul echipei feminine de baschet “U18” a CSȘ-CSM Ploiești: Ștefania Ionescu, Andreea Dumitru, Lorena Stănică, Ioana Ilaș, Bianca Badea, Teodora Lambă, Claudia Ștefan, Elena Andrei, Cătălina Tănase, Maria Militaru, Cosmina Simion şi Ioana Gheorghe. Antrenor: Loredana Munteanu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*