Juniorii Codrea și Zamfir, decisivi pentru Crișul la Timișoara! „Victorie pe deplin meritată, nu trebuia să trăim periculos până în ultima secundă”

Crișul Chișineu Criș și-a valorificat statutul de favorită pe terenul codașei ACS Poli. A făcut-o, însă, cu mari emoții, căci tânăra echipă timișoreană a stabilit la un moment dat egalitatea, iar în minutele de prelungire au avut șansa unui 2-2, dacă portarul Rafael Zamfir nu ar fi parat penalty-ul executat de fostul său coleg de la UTA, Lucian Oprea.

De altfel, juniorii au fost decisivi astăzi pentru „alb-albaștrii” și asta pentru că autorul golurilor de trei puncte a fost Marian Codrea (20 de ani). „Îi felicit pe ambii, au fost decisivi astăzi. Nu era simplu pentru Zamfir, un portar de doar 18 ani, să apere un penalty la ultima fază a meciului. Dar, a fost inspirat și, bineînțeles, are mult talent. Și Marian Codrea e un băiat muncitor, un atacant cu calități fizice bune, care și-a așteptat rândul și, iată, și-a ajutat mult echipa. Eu zic că jocul său va fi și mai bun în primăvară după o pregătire bună de iarnă”, consideră Adrian Abrudean.

Altfel, despre jocul de pe Bega, antrenorul Crișului susține: „După aspectul general al partidei, victoria e pe deplin meritată. Am controlat jocul, am avut și ocazii pe un teren foarte rău, dar nu am fost eficienți. Nu trebuia să ajungem în situația în care o fază în prelungiri să poată decidă tot ce făcusem bun pe parcursul unui meci intreg. Am trăit periculos până ultima secundă, dar, până la urmă, ne-am atins obiectivul în fața unor jucători cu abecedarul fotbalului, dar puțin cam fragezi pentru acest eșalon. Mă refer la unii dintre ei și asta s-a văzut la duelurile bazate pe forță cu jucătorii noștri. Pe mine mă interesează să nu mai repetăm greșelile de azi și să câștigăm și ultimul meci al anului”.

Crișul încheie acasă turul în Liga 3-a contra celor de la Mama Mia Becichercu Mic , aflați în pierdere de turație. De cealaltă parte, ACS Poli are derby în subsolul clasamentului, la Târgu Cărbunești.

ACS Poli – Crișul Chișineu Criș 1-2 (0-1)

Au marcat: Velcotă 62 / M. Codrea 28 și 69

Formații:

ACS Poli: Mosoarcă– Sporin, Oprea, Chiriac, R. Popa – Dorobanțu (72 Toboșaru, 88 Sevici)), Mitre – Românu (46 Iseini), Dobricu, Dincă – Daminescu (46 Velcotă). Antrenor: Silviu Bălace

Crișul: Zamfir – Onuțan, Pavel, Calvin, Suslak – Piț, Ember, Cocian (64 Modan) – Roșu (75 Mateucă), M. Codrea (88 Sabău), Ciornei (64 Clej). Antrenor: Adi Abrudean

Arbitri: Victor Hurducaș (Cluj) – Ioan Cozorici (Zalău), Elena Mazilu (Cluj).

Observatori FRF: Dan Miholcea (Bocșa), Marius Ștefan ( Orăștie).

 

0
0

Articolul Juniorii Codrea și Zamfir, decisivi pentru Crișul la Timișoara! „Victorie pe deplin meritată, nu trebuia să trăim periculos până în ultima secundă” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*