Juriu spectaculos, la Concursul Internațional de Interpretare Vocală “Sabin V. Drăgoi”

Acolo unde unii văd obstacole, alții văd nebănuite oportunități. Mezzo­so­prana Aura Avram Twarowska, director artistic al Concursului In­ternațional de Interpretare Vocală “Sa­bin V. Drăgoi”, spune că des­fă­șu­rarea online a concursului are multiple avantaje, care nu erau posibile la cele 11 ediții tradiționale desfășurate până acum.

Înscrierile se pot face până la 20 noiembrie.”În primul rând, juriul este de-a dreptul spectaculos, cu artiști de operă, dirijori și muzicologi din Europa și Australia, dar și cu per­so­nalități ale vieții muzicale din Bu­curești. Era foarte greu să vină la Timișoara membri ai juriului din Australia, Polonia, Austria, Ger­ma­nia sau Grecia. La fel și pentru con­curenți, în special cei de la sec­țiu­nea dedicată tinerilor din în­vă­țământul preuniversitar, o de­plasare din Polonia sau chiar Re­publica Moldova era greu de fă­cut și costisitoare, la capitolul transport, cazare, masă. Acum, toate acestea sunt de domeniul trecutului, iar câștigătorii vor avea garanția unui juriu internațional de prestigiu și imparațial”, ne-a declarat mezzo­soprana Aura Avram Twarowska, director artistic al concursului. În­fii­nţat în 1997, Concursul Inter­naţional de Interpretare Vocală “Sabin V. Drăgoi” este unul dintre cele mai importante concursuri de profil din România. ”Înscrierea și trimiterea înregistrărilor video are ca termen data de 20 noiembrie. Regulamentul poate fi consultat pe site-ul web și pagina de facebook a concursului. Juriul acordă note de la 1 la 10. Laureații vor fi prezenți la o gală online care va avea loc în 27 noiembrie. Va fi o gală fastuoasă, cu prezentarea juriului și cu mo­mente deosebite, precum recitalul sopranei Cellia Costea, de la Opera Națională a Greciei, laureată a pri­mei ediții”, a declarat Aura Twa­­rowska pentru ”Redeșteptarea”.

Așa cum am mai anunțat, ediția a XII-a 2020 se va desfășura online. Concursul este organizat pentru ambele sub-secțiuni: A. Internatio­nal Singing Competition (limita de vârstă bărbați – 35 ani, femei – 30 de ani) și B. Youth Sabin V. Drăgoi (muzicieni din învățământul pre-universitar).

”Am câștigat prima ediție, în 1997, iar din anul 2015 conduc acest concurs internațional de canto, care onorează memoria lui Sabin Drăgoi, cel care a ridicat muzica populară la rang de muzică cultă. Din anul 2017 am introdus Secțiunea B, care s-a bucurat de un mare succes. Anul trecut am avut în jur de 50 de participanți din învăță­mântul preuniversitar”, precizează Twarowska.

Membrii juriului la Categoria A sunt: Caroline Wenbor­ne, soprană (Australia); Ildikó Rai­mondi, soprană (Austria); Iosif Ion Prunner, dirijor, director artistic al Filarmonicii “George Enescu” din București; Marina Krilovici, so­pra­nă (născută în România și stabilită în Grecia); Cellia Costea, soprană, Greek National Opera și prof. dr. Katarzyna Dondalska, soprană, profesoară la Academia de Arte din Sczeczin, Polonia.

La Categoria B, juriul e format din personalități ale vieții muzicale românești, Daniel Zah, Cristina Simionescu Fântână, Carmen Gurban, Octavian Vlaicu și Cleopatra David, la care se adaugă profesoara Ana Aleksic Sajrer, de la Școala de Muzică “Josif Marin­kovic” din Zrenjanin.

Articolul Juriu spectaculos, la Concursul Internațional de Interpretare Vocală “Sabin V. Drăgoi” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*