Juventus – ACS Poli, duel al locurilor 14-11 fără victorie în 2018. Grozavu: ”E foarte puțin ceea ce am obținut până acum, și pentru mine sunt enigme”

După ce a constatat în deplasările din acest sezon că arena ”Ilie Oană” din Ploiești nu prea i-a priit, ACS Poli speră să nu tragă aceeași concluzie și după descinderile la Voluntari, unde duminică a pierdut printr-un unic gol primit de la ilfoveni din penalty în prelungirile debutului în play-out, dar unde va juca și vineri, la startul etapei a II-a în grupa a doua valorică, împotriva ”lanternei roșii” Juventus București. Meci la care s-a referit astăzi și antrenorul principal al ocupantei locului 11, Leo Grozavu…

Leo Grozavu, încă fără succes la ACS: 4 0 1 3 4-7 1 punct

Duel între cea mai ineficace grupare din Liga 1, codașa din capitală, și cea mai puțin prolifică formație prim-divizionară dintre cele care nu sunt situate pe poziții de baraj sau retrogradare, ACS Poli. De fapt, oponentele de vineri de la ora 18 n-au înscris nici la debutul în play-out, Juventus remizând 0-0 în partida inaugurală din zona 7-14, la Botoșani, gazdă calificată între timp în semifinalele Cupei României, laolaltă cu ocupanta locului 3 în play-off, CS U Craiova, penultima în play-out, Gaz Metan Mediaș, și a doua clasată în Liga 2, nou-promovata AFC Hermannstadt, pe când bănățenii au cedat cu 1-0 la Voluntari.

Juventus și ACS Poli au punctat în schimb în revanșa directă din retur, derulată la Ploiești, unde timișorenii erau egalați în minutul 82, după ce Abraw deschidea scorul în minutul 8. Nu doar togolezul nu se mai află însă în efectivul bănățenilor dintre titularii acelei deplasări din etapa a 17-a, ci și Mailat, integralist atunci dar și la ultima sa reprezentație înaintea trecerii la CFR Cluj, respectiv croatul Curjuric, înlocuit pe ”Ilie Oană”, precum și Doman, intrat după golul egalizator.

Semnat atunci pentru cei din capitală de gruzinul Dzalamidze, intrat de la pauză în locul lui Călințaru, într-o formație în care fundașul lateral Carabela, ajuns între timp la timișoreni, era integralist. Mari au fost de fapt schimbările de personal din iarnă în garnitura lui Marius Baciu, ajutat la galben-albaștri de Erik Lincar, între componenții bucureștenilor aflându-se printre alții și Dan Popescu, un nume cât se poate de familiar celor de pe ”Dan Păltinișanu”.

Dar iată ce a semnalat astăzi și Leo Grozavu, cu mențiunea că mai apoi, în etapa a III-a, Juventus va juca la Dinamo iar ACS Poli acasă cu Sepsi: ”Numai gânduri bune! Nu vreau să devin un șablon, că orice meci e greu și dificil, dar din păcate așa și este. Întâlnim o echipă care nu prea are ce pierde, nu joacă cu presiune, iar după cum le-am auzit și ultimele declarații, nu se gândesc decât la următorul meci. Nu și-au propus neapărat obiective mărețe, și cred că asta ia din presiunea de pe umerii jucătorilor, ceea ce poate să fie un atu pentru ei. Sunt dezinvolți… Eu i-am urmărit și analizat foarte bine, iar chiar dacă toată lumea ar crede că va fi o partidă foarte facilă sau toată lumea o să creadă că, domnule, mergem la Juventus și avem toate cele 3 puncte, eu zic că toate echipele care vor juca împotriva lor sunt convins că vor suferi foarte tare. În toate partidele în care au jucat de la începutul anului le-au pus mari probleme adversarilor, n-au pierdut la Mediaș, n-au pierdut de două ori la Botoșani, cu CFR au cedat spre final, cu Viitorul la fel, abia pe final de joc, așa încât 100% va fi o partidă dificilă. Sigur, și noi, ne interesează mai puțin care sunt problemele lor, ci ne interesează mai mult să acumulăm puncte, însă din păcate n-am reușit în ultimul meci. Ceea ce ne-a dezechilibrat puțin dar sper ca băieții să fie cât se poate de conștienți și să-și dea seama că orice partidă care trece fără să acumulăm puncte poate însemna apropierea de o zonă care poate fi mai mult decât neliniștitoare”. 

”Probleme de lot n-ar fi în mod deosebit, doar Ciacchieri, care de vreo 4-5 zile nu se antrenează, spunând că are probleme cu sciatica, a efectuat un RMN, se așteaptă un rezultat, dar destul de mult durează evaluarea aceasta. Desigur, e un jucător nou, care până acum nu a jucat, ca să spunem ceva, dar sunt alte probleme vizavi de forma sportivă a unor jucători, care, sigur că ne pune și pe noi pe gânduri…”

Grozavu a răspuns în ceea ce privește rolul de preparator fizic că ”nu pot eu să vă spun, trebuie să constate altcineva. Dacă spun eu, eu spun că cred că se vede, dar ce pot eu să spun!? Până la urmă rezultatele vorbesc, starea fizică a echipei… Eu cred că se vede în primul rând prin faptul că a trecut o lună de zile și jucătorii, în pofida unor antrenamente care nu pot să le zic că sunt dure, sunt normale, nimic ieșit din comun, nu avem accidentați de la un antrenament la altul, ceea ce mă bucură, înseamnă că se lucrează bine. Până acum au fost probleme de tot felul, și nu vreau să vorbesc acum cu păcat, cine știe ce să se întâmple în continuare, dar n-au mai fost leziuni musculare, ceea ce pentru mine înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Dar v-am spus, e nevoie de timp, să se obișnuiască toți cu un anumit ritm de antrenament. Unora le e mai greu. Îmbucurător e faptul că nu mai avem accidentați cu leziuni musculare, și mai ales de la un antrenament la altul”. 

Grozavu a explicat vizavi de efectuarea a două înlocuiri în prelungirile deplasării de duminică prin a zice: ”Sigur, depinde ce înseamnă multă lume. N-am jucat la zero – zero, eu nu știu să pregătesc meciurile la 0-0, iar trecutul demonstrează lucrul acesta. Am spus-o și nu e o scuză, asta e situația în momentul de față, n-avem prea multe soluții de a înlocui pentru o fază de atac. Ați văzut deja, când am făcut prima schimbare, nu că Ciucur adusese mare lucru, dar nici de la intrarea lui Popovici nu s-a văzut nici un plus. E adevărat, conta mult și un punct, să nu pierdem, să păstrăm diferența de puncte de cele din spatele nostru și nu în ultimul rând să nu se distanțeze cele care erau în zona noastră, respectiv Chiajna și Voluntari. N-am reușit mai mult dar în momentul de față încercăm să ne organizăm foarte bine defensiv, după aceea, să vedem ce putem face pe atac. Cât despre schimbările pe atac, alea erau. Din punctul acesta de vedere, nu știu dacă putea cineva să reproșeze ceva, căci în afară de Cânu, ca să spun așa, toți au început măcar o dată titulari, indiferente de numele jucătorului din lot. Toți au avut ocazia să-și câștige locul, să demonstreze, așa că… Cânu e mai bine, dar nu joacă de 3 luni, ritm de joc nu are, așa că e destul de dificil, mai ales că în ultima perioadă am încercat și cred eu c-am găsit o formulă care să fie ceva mai aproape de ceea să fie un moment defensiv. Căci dacă la primul meci am luat trei, la al doilea am luat două, la Craiova doar unul, iar duminică la o gafă la care acum nu mai am ce să zic…”

Rămânând tot la apărare… ”Țigănașu nu se antrenează încă cu echipa, are patru luni de când s-a operat, cinci luni, așa că nu pot spune cu exactitate. Ce mă bucură că medical e recuperat, mai rămâne să capete formă sportivă, să se pregătească în plan fizic, în prima fază separat după care, sigur, după cum răspunde la efort, dar eu mi-aș dori să fie chiar de la meciul următor, pentru că am suferit pe partea stângă, chiar și de la venirea lui Oliva am suferit acolo. Mi l-aș dori mult în echipă pe Țigănașu, e un jucător pe care îl cunosc de mult timp, ar fi foarte bun pentru echipă”.

”E posibil și cu Carabela, ne gândim, dar mai sunt două zile până la joc, am în cap până în momentul de față, dar nu pot să spun cu exactitate. Până la urmă, jucătorii trebuie să mă convingă că șansa pe care le-o dau o merită, pentru că degeaba, dacă greșește unul și îl băgăm pe altul, iarăși n-are ritm și greșește și ăla. Căci vedeți, la fiecare meci greșește câte unul. N-a greșit Oliva, a greșit Grozavu, n-a greșit Grozavu, a greșit altul, și tot așa, am tot făcut greșeli, ceea ce nu e în regulă. Ieri a greșit unul, azi a greșit altul”. 

Grozavu a continuat: ”N-am spus că sunt mulțumit, am spus c-am mai reglat din probleme. Mulțumit voi fi când nu vom mai primi goluri deloc, când adversarii nu-și vor mai crea nici o ocazie de gol sau situații, și când echipa va câștiga. Atunci voi fi mulțumit și de defensivă, căci defensivă nu înseamnă numai a te apăra, ci și a construi, a aduce mingea pentru jucătorii mai de sus, care la rândul lor să poată să marcheze. Atunci sunt mulțumit!” 

”În funcție de ce jucători avem la dispoziție. Să vedem… Cânu a jucat până acum în sistem de patru, când va reveni și el, poate vom reveni la sistemul de patru. În momentul de față nu avem foarte multe soluții. Nici toate schimbările astea nu-s bune, îi bulversează și pe jucători, și cred eu că putem fi mai eficienți în momentul de față, căci jucăm cu echipe mai apropiate ca valoare, valabil și la Voluntari. Dacă nu exista acea gafă din final, sigur, nu făceam mare lucru, dar era un punct dătător de speranțe, era și primul joc. Ca strategie de joc, nu ne-au surprins cei de la Voluntari, dar de cele mai multe ori greșelile personale fac diferența și aici nu mai putem interveni. Am spus-o și o repet, probabil că se așteaptă minuni de la mine, dar n-am cum să fac minuni. Încerc cu tot ceea ce avem acum la dispoziție să îmbunătățim jocul, calitatea, mai mult, ce pot să spun!? Nu, ar fi culmea să fiu mulțumit doar cu acest punct de până acum. La primul meu joc, cu Voluntari, cu două zile de pregătire, chiar n-aveam ce să fac, nu că ar fi o scuză, dar e mult prea puțin, meciul respectiv era foarte greu să-l putem pregăti cum trebuie, nu doar atent, însă cu Iașiul puteam mai mult. În rest, e foarte puțin ceea ce am obținut, și pentru mine sunt enigme, aspectul că nu se fac puncte, când aceiași jucători au arătat în decursul campionatului și că pot marca, și că pot câștiga…”, a mai zis Grozavu.

Sâmbătă 17 martie se mai joacă în play-out Gaz Metan – Concordia de la ora 18 și FC Botoșani – Dinamo de la 20:45, după care luni tot de la 20:45, Sepsi – FC Voluntari. Ultimele rezultate din play-off și play-out, ierarhiile la zi în Liga 1 și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

The post Juventus – ACS Poli, duel al locurilor 14-11 fără victorie în 2018. Grozavu: ”E foarte puțin ceea ce am obținut până acum, și pentru mine sunt enigme” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*