Juventus Timișoara, succes cu 5-1 în Zona 7 de juniori E

Prima categorie de vârstă dintre cele ale juniorilor mai mici care a demarat și în acest sezon faza turneelor zonale este cea a juniorilor E, în opt localități din țară începând astăzi meciurile la nivel zonal, reunind reprezentantele calificate după campionatele județene.

Peste munți s-a jucat astăzi la nivelul copiilor de 2007-2008 în concursurile zonale de la Bacău, Constanța, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște respectiv în Ilfov, la Chiajna, iar în interiorul curburii Carpaților la Centrul de Excelență mureșean, la Cluj și la Sânnicolau Mic, în județul Arad, în aceste ultime două turnee fiind implicate și reprezentantele timișene la această primă fază post-județeană, având drept miză calificarea la turneele semifinale pe țară.

Juniorii mari, din Liga Elitelor U19, au ajuns deja în pragul finalelor pentru medalii, titlul pe țară urmând a fi disputat pe 3 iunie de la ora 13 pe arena bucureșteană Juventus de FC Viitorul Constanța și Dinamo, după ce finala mică la ”bronz” se va derula pe terenul Victoria Someșeni – 1 între CFR Cluj și ACS FC Ardealul Cluj, iar clubul dobrogean va fi implicat și în ultimul act al Ligii Elitelor U17, pe 2 iunie de la 12:30 la Buftea, în compania juniorilor B de la CS U Craiova SA, în completarea cuplajului inaugurat pentru locul 3 de UTA și Sporting Juniorul Vaslui.

Roș-albii Aradului vor fi însă implicați deja și mâine, sâmbătă 26 mai de la ora 11, într-un meci pentru medalii la juniori B, mai exact în finala Cupei României la această categorie de vârstă, tot la Buftea, în compania Viitorului Constanța, duminică fiind programat ultimul act al întrecerii eliminatorii la categoria sub 19 ani, între FCSB și Dinamo. Iar juniorii A și B implicați pe palierul secund valoric al Campionatului Național U19 respectiv U17 și-au desemnat deja câștigătoarele în finale, CS U Craiova la cei mai mari, 3-2 cu Gaz Metan Mediaș, iar AFK Csikszereda Miercurea Ciuc II la juniorii B, 5-0 într-o confruntare ”în familie” cu colegii de club de la prima echipă a grupei de vârstă.

Iar următorii care pășesc pe drumul spre finalele stagiunii sunt juniorii E, începând de astăzi, la startul zonalelor. Unul bun pentru ACS Juventus Timișoara, câștigătoare cu 5-1 în fața Unirii Alba Iulia, ceea ce le conferă bănățenilor speranțe în privința disputării sâmbătă de la ora 17 a finalei Zonei 7 de la Sânicolau Mic, cel mai probabil cu gazda întrecerii cu 6 echipe, CS Atletico Arad, care a debutat astăzi cu 10-0 în dauna lui CSM Școlar Reșița.

Timișorenii trebuie însă mai întâi să treacă în matineul de sâmbătă de AS Sorii Junior s Lupeni, învinsă astăzi cu 1-4 de Unirea Alba Iulia, pe când în celălalt triunghiular din județul Arad s-a consemnat și CSM Oradea – CSM Școlar Reșița 3-2.

ACS FC Juventus a încheiat neînvinsă Seria I a Campionatului Județean Timiș de juniori E, cu bilanțul 30 29 1 0 313-15 58 de puncte, într-o întrecere cu 16 formații din care s-a calificat la zonale și ocupanta locului secund, LPS Banatul, deținătoare a liniei de clasament 30 25 3 2 203-44 78 puncte, juniorii liceului jucând astăzi chiar două meciuri în Zona 8, la Cluj, cu opt formații la start împărțite în serii patrulater, gazdă fiind Academia Luceafărul. Bănățenii au pierdut pe rând cu ACS Best Kids Reghin, cu 0-6, iar peste alte 5 ore cu LPS Bihorul, cu 1-4, sâmbătă având de jucat și cu CS Juniorul Satu Mare. Cei din Reghin și Oradea dar și amfitrionii clujeni și-au trecut deja în cont câte două victorii.

The post Juventus Timișoara, succes cu 5-1 în Zona 7 de juniori E appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*