Kanda vine la UTA, fostul mijlocaș al Călărașiului are planuri de promovare cu arădenii

UTA este aproape de primul transfer important al iernii, și anume Bodo Kanda, fostul mijlocaș al Dunării Călărași. Mâine, fotbalistul va fi așteptat de oficialii utiști pe aeroportul din Timișoara și urmează a intra în cantonament alături de echipă.

„Sunt tentat de proiectul UTA-ei, vin din această iarnă pentru a mă acomoda cu echipa, iar din vară vom încerca cu toții să promovăm. M-am înțeles verbal cu cei de la UTA, sper ca lucrurile să meargă bine de mâine încolo” ne-a declarat în această seară Kanda.

Baudoin Tshitungi Dieudonne Kanda, cunoscut publicului larg sub numele de „Bodo” Kanda, este un fost internațional de tineret român, fiind primul jucător de culoare care a îmbrăcat tricoul naționalei țării noastre, indiferent de categoria de vârstă. S-a născut la București pe 17 aprilie 1993, tatăl său fiind de origine din Zair (actuala DR Congo).

Crescut de Dinamo, mijlocașul a jucat până acum la doar două echipe: „satelitul” echipei din Ștefan cel Mare și Dunărea Călărași. La echipa „galben-albastră” a evoluat timp de șase ani, din 2012 până în această iarnă, când s-a despărțit de trupa antrenată de Dan Alexa. Cu Dunărea, Kanda a promovat în 2015 în Liga a II-a și în 2018 în primul eșalon. A înscris 25 de goluri în 97 de partide pe parcursul celor șase ani petrecuți la Călărași.

În acest sezon al Ligii I, mijlocașul de 25 de ani a evoluat în 14 partide și a înscris două goluri. În vara lui 2016, Kanda înscria contra UTA-ei în victoria cu 3-1 a Dunării Călărași de pe teren propriu, rezultat care avea să fie întors (1-4) în retur de către trupa antrenată atunci de Roland Nagy.

 

4
0

Articolul Kanda vine la UTA, fostul mijlocaș al Călărașiului are planuri de promovare cu arădenii apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*