Klaus Iohannis: Acea etapă cu protocoale s-a încheiat de mult şi voi veghea să nu mai revină niciodată

Ieri, preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, în şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, că va „veghea” să nu se revină nici la sistemul protocoalelor din justiţie, dar nici la intervenţia politicului în activitatea magistraţilor, potrivit Agerpres.
„Acea etapă cu protocoale s-a încheiat de mult şi voi veghea să nu mai revină niciodată, iar acea etapă de intrare cu bocancii a politicului sau a unor partide, ca să nu generalizăm, în organizarea justiţiei, de asemenea s-a terminat şi cât voi rămâne eu vă garantez că nu se va repeta”, a declarat Iohannis.
În opinia sa, justiţia nu ar trebui să fie subiect de campanie electorală într-o societate care funcţionează normal.
„Este foarte adevărat că într-o campanie electorală, într-o Românie normală, nu avem ce discuta despre justiţie. Justiţia se înfăptuieşte, nu se discută. Dar pentru asta toţi actorii implicaţi în aceste demersuri, nu numai politicenii, şi CSM, de exemplu, trebuie să-şi asume pe deplin rolul şi responsabilitatea pentru partea de care răspund în faţa românilor. Şi da, cred că în România normală judecătorii judecă drept, justiţia este independentă, îşi face treaba fără să fie comentată în varii circuite politice, niciun politician nu încearcă să diriguiască justiţia şi niciun magistrat nu acceptă discuţii cu politicieni care încearcă să diriguiască justiţia. Şi cred că, împreună, acum chiar avem şansa să realizăm aceste lucruri”, a mai spus Klaus Iohannis.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*