Kovacs susține că nu i-a vorbit lui Benga: „Jucătorul UTA-ei mi-a spus că nu am niciun pic de calitate umană, eu nu am răspuns provocării sale”

Într-un interviu dat pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, arbitrul Istvan Kovacs a vorbit și despre acuzele aduse de Alexandru Benga. După meciul UTA – Hermannstadt, fundașul arădenilor a sugerat că „centralul” sătmărean, purtător al ecusonului FIFA, i s-a adresat nepoliticos. „Vă spun sincer, nici câinelui meu nu-i spun aşa. Nu judec maniera de arbitraj a domnului Kovacs, pentru că nu sunt eu în măsură, dar pur şi simplu suntem şi noi oameni, nu suntem câini. Trebuie să avem o interacţiune, să ne respectăm între noi! Dacă sunt momente de tensiune, de irascibilitate în timpul jocurilor, ar trebui să ne ajutăm între noi, nu să sporim această tensiune. Am 31 de ani şi trei copii acasă, dar nu am mai păţit aşa ceva.”, spunea în urmă cu câteva zile Benga.

La întrebarea ”Aveți vreun regret în carieră?”, Kovacs a răspuns următoarele: „Există un moment pe care l-aș șterge cu buretele, atunci când am folosit o adresare nepotrivită la adresa lui Florinel Coman. Mi-am recunoscut greșeala, mi-am cerut scuze. Oricine cred că poate greși. Dar a fost un episod unic în cariera mea, unul care nu s-a mai întâmplat până atunci, nu s-a repetat după și nici nu se va mai repeta vreodată. Am remarcat că există voci care încearcă să mă transforme în arbitrul care nu se comportă respectuos cu jucătorii. Un lucru care este departe de adevăr. Am fost acuzat în trecut că i-aș fi vorbit urât lui Vasile Maftei. Fals! A fost altă persoană care a folosit atunci acea exprimare neadecvată, iar ulterior, chiar după finala Cupei, Voluntari – Astra, Maftei a venit la mine, mi-a strâns mâna și și-a cerut scuze pentru declarațiile prin care mă acuza pe mine. Aș dori să lămuresc și cel mai recent episod, la Arad, când unul dintre jucătorii de la UTA a făcut anumite declarații la adresa mea, fără însă a spune ceva concret. Jucătorul este cel care a venit la mine protestând și mi-a zis că nu am niciun pic de calitate umană. Probabil reacția sa vine după ce nu am răspuns provocării sale, nu am schimbat niciun cuvânt cu acesta, fapt care poate fi confirmat de colegii mei și de ceilalți jucători din apropiere. Atunci când am greșit față de Florinel Coman, am recunoscut și mi-am cerut scuze. Dar un astfel de comportament nu mă caracterizează nicidecum!”

Dincolo de conduita sa în teren, duminica trecută, Kovacs a privat-o pe UTA de un penalty la împingerea din spate a lui Antal, iar sibienilor le-a anulat un gol valabil, așa cum susține și Ioan Crăciunescu, fostul mare arbitru al României.

0
0

Articolul Kovacs susține că nu i-a vorbit lui Benga: „Jucătorul UTA-ei mi-a spus că nu am niciun pic de calitate umană, eu nu am răspuns provocării sale” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*