Kyros Vassaras, întâlnire cu tricolorii pe teme de arbitraj

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor i-a vizitat pe jucătorii lui Cosmin Contra în cantonamentul de la Mogoșoaia înaintea debutului în preliminariile Campionatului European 2020.

Într-o întâlnire care a durat ceva mai mult decât o repriză de fotbal, Kyros Vassaras le-a prezentat tricolorilor o serie de clipuri video și le-a explicat acestora modul în care sunt judecate diferite faze importante de joc și care sunt condițiile pentru ca acestea să fie considerate infracțiuni în joc.

De asemenea, președintele CCA a analizat situații specifice din punctul de vedere al jucătorilor din fiecare zonă a terenului, de la portari și până la atacanți.

„Am participat la un dialog din care au rezultat multe lucruri pozitive. Am incercat să analizăm cât mai multe situații, în special dintre cele care pot fi numite controversate. Principalul scop al întâlnirii a fost de a-i ajuta pe jucători să evite astfel de faze discutabile”, a explicat Kyros Vassaras.

Fotbaliștii convocați pentru partidele cu Suedia (23 martie) și Insulele Feroe (26 martie) au considerat întâlnirea ca fiind una benefică. „A fost o discuție interesantă pentru înțelegerea interpretării arbitrilor în anumite situații specifice”, a spus Claudiu Keșeru.

L-a completat Costel Pantilimon: „Ca jucător, mereu ai tendința să judeci arbitrul pentru deciziile pe care le ia. A fost o întâlnire utilă, din care am descoperit și modul în care sunt interpretate anumite faze controversate”.

Naționala României va întâlni Suedia pe 23 martie, de la ora 19:00, pe Friends Arena, iar pe 26 martie, de la ora 21:45, la Cluj-Napoca (stadion CFR), va juca împotriva Insulelor Feroe. Acestea sunt primele jocuri ale tricolorilor în campania de calificare la Campionatul European de anul viitor. Ambele vor fi transmise în direct la Pro TV și live BLOG pe frf.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*