La Arad vin primele clasate și arena „Francisc Neuman” rămâne închisă publicului: „Tribunele goale nu ne transmit nimic pozitiv, dar trebuie să rămânem puternici”

Recent, mai precis pe 1 martie, s-a împlinit un an de când UTA nu și-a mai avut alături suporterii pentru un meci oficial. Epidemia de COVID și mai ales maniera în care autoritățile au înțeles să o combată închizând stadioane de mii de locuri, în timp ce piețele, mallurile și supermarketurile au rămas deschise pentru un număr nelimitat de persoane, țin fanii în afara stadioanelor.

Pentru susținătorii „Bătrânei Doamne” situația e cu atât mai dureroasă cu cât echipa favorită a revenit după 12 ani în Liga 1 și joacă pe noul stadion al Aradului, de aproape 12 mii de locuri, unde distanțarea socială se putea asigura fără probleme pentru cel puțin 3-4 mii de oameni. Cuțitul parcă se învârte și mai mult în rană odată cu apropierea meciurilor cu cele mai bune echipe ale campionatului, ce s-ar fi jucat – probabil – cu casa plină. „ Faptul că nu putem juca meciurile de pe propriul stadion în acea atmosferă unică creată de suporterii noștri este deja mai mult decât regret.  Pe de altă parte, vă spun sincer că, personal, încerc să mă gândesc foarte puțin la acest aspect, pentru că noi nu îl putem controla. Este un detaliu care este influențat de evoluția pandemiei la nivel național și – până la urmă – și la nivel global. Autoritățile iau mereu deciziile care se impun din acest punct de vedere și atunci nu putem să ne consumăm energiile pe niște aspecte pe care nu le controlăm. Rămâne, am spus, cumva mai mult decât un regret faptul că nu putem trăi momente care ar fi fost unice. UTA a revenit după mulți ani în Liga 1, are un stadion nou, iar suporterii noștrii erau pregătiți să ne susțină așa cum doar ei știu să o facă. Dar, asta este situația noi încercăm să facem tot ceea ce stă în puterile noastre ca să putem bucura fanii, pentru că-i simțim aproape, știm că sunt alături de noi, chiar dacă de la distanță. Cumva, avem această responsabilitate pe umerii noștri să încercăm să scoatem absolut tot ce se poate scoate din fiecare meci din acest sezon de Liga 1, în speranța că la un moment dat vom trăi momente frumoase alături de suporterii noștri, mai ales aici, pe propriul stadion. Acest stadion nou, cochet, este trist fără suporterii noștri. De multe ori simțim această atmosferă dezolantă a tribunei, care arată frumos de la televizor  și chiar și din iarbă, dar locurile goale sunt triste. Nu ne transmit nimic pozitiv tribunele goale pe propriul stadion, dar trebuie să rămânem puternici și să încercăm să scoatem tot ce se poate scoate din fiecare meci, în așa fel încât să ne bucurăm suporterii”, spune Laszlo Balint.

Ultimul meci oficial cu spectatori al UTA-ei s-a desfășurat pe 29 februarie, pe „Motorul” și a fost câștigat cu 3-0 de arădeni în fața Ripenisiei, în cadrul etapei cu numărul 23 a Ligii  a II-a. De atunci, la Arad, „roș-albii” au mai bătut-o doar pe Chindia pe noua arenă „Francisc Neuman”.

2
0

Articolul La Arad vin primele clasate și arena „Francisc Neuman” rămâne închisă publicului: „Tribunele goale nu ne transmit nimic pozitiv, dar trebuie să rămânem puternici” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*