La Buşteni se deschide stagiunea muzicală

Astăzi, la ora 18.00, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni se va deschide Stagiunea Muzicală 2018. Evenimentul va include un recital de vioară intitulat „Seara viorilor”, susţinut de trei tineri violonişti, elevi la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti (Ștefan Aprodu, Helena Iacob şi Dragoș Ruşanu, acompaniaţi la pian de prof. Olga Babadjan).
Începută acum 10 ani, stagiunea muzicală a reuşit să situeze Buşteniul pe harta muzicii româneşti, pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe” urcând nume mari ale muzicii româneşti şi internaţionale.
Tocmai de aceea, reprezentanţii Centrului Cultural şi-au propus ca şi anul acesta să organizeze recitaluri muzicale, pe cât posibil, în fiecare sâmbătă, pentru delectarea atât a melomanilor din localitate, cât şi a turiştilor aflaţi în tranzit prin staţiune.
Trebuie menţionat faptul că anul 2017 s-a încheiat cu o confirmare internaţională pentru instituţia de cultură din Buşteni. La invitaţia comunităţilor de români din Germania, Grupul coral „Sostenuto” al Centrului Cultural „Aurel Stroe” a dus numele oraşului Buşteni peste graniţele ţării, susţinând concerte de colinde în mai multe oraşe din landul Baden –Württemberg (Mannheim, Heidelberg, Offenbach, Frankfurt, Kalrsuhe şi Wiesloch).
Deşi o bună parte a grupului a fost indisponibilă în perioada deplasării (15-26 decembrie 2017), cu sprijinul reprezentanţilor de la Filarmonica Banatul din Timişoara, grupul a fost completat cu o soprană şi doi instrumentişti, astfel că, într-un final, concertele s-au bucurat de un real succes.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*