La inițiativa primarului Bîrda Alin un nou proiect prinde contur în Baia Sprie! Parteneriat constructiv între Primărie, Școală și Ocolul Silvic!

La inițiativa primarului Bîrda Alin un nou proiect prinde contur în Baia Sprie! Parteneriat constructiv între Primărie, Școală și Ocolul Silvic!

Parteneriatul cu Ocolul Silvic și școlile din oraș va duce la conștientizarea  comunității despre importanța pădurii  și efectele pozitive ale acesteia în viața omului.

Primarul  Bîrda Alin : “Un proiect pe care mi l-am dorit mult și care se axează pe două dintre pasiunile mele, pădurea și muntele, a prins azi contur.

În parteneriat cu Ocolul Silvic Baia Sprie, reprezentat de director ing. Mircea Matei, am inițiat azi un protocol de colaborare între Ocolul Silvic Baia Sprie și unitățile de învățământ de pe raza orașului Baia Sprie cu scopul de a educa și conștientiza populația, în special copiii și tinerii cu privire la rolul pădurii în viața noastră, a biodiversității și complexității ecosistemelor forestiere.

Obiectivul protocolului îl constituie vizitarea de către elevi, în cadru organizat, sub coordonarea personalului de specialitate din cadrul ocolului a trei obiective din cadrul cu Ocolul Silvic Baia Sprie:

– Plantajul de semințe forestiere ,,Cărbunar”
– Solar și pepinieră silvică cu rol educativ ,,Baia Sprie”
– Trup de pădure cu rol educativ ,,Baia Sprie”.

Educaţia noii generații ține de fiecare dintre noi, de la primar la profesor și elev, de la pădurar la cetățean.”

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*