La Miercurea Ciuc se joacă la lumina zilei, Balint „coace” bine formația de start: „Într-un meci de Cupă nu trebuie să îți permiți absolut niciun moment de relaxare”

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc pune mare preț pe Cupa României, competiție în care nu a mai depășit faza 16-imilor de 14 ani. În 2006, arădenii treceau cu 4-1 de CS Otopeni, dar cedau în optimi, pe „neutrul” din Târgu Jiu, cu 2-0 în fața unei alte prim divizionare, FC Argeș. Apoi, în sferturile competiției KO, „roș-albii” nu au mai fost de 25 de ani, când erau eliminați la Ploiești de Petrolul, echipă ce avea să cucerească trofeul în acea ediția.

Așadar, după cum a declarat, Laszlo Balint ține foarte mult ca echipa sa să avanseze tur după tur în Cupă, vorbind chiar despre câștigarea competiției. În aceste condiții, e greu de anticipat o formulă de start pentru jocul de luni, de la Miercurea Ciuc.  De obicei, cel puțin în fazele incipiente ale competiției, în special formațiile mai bine cotate le dau și șansa fotbaliștilor care au evoluat mai puțin în campionat să-și facă mâna și, eventual, prin prestații solide să-și ceară un tricou de titular și în partidele pe puncte. Altfel, partea cu odihnirea sau menajarea fotbaliștilor nu e neapărat valabilă, din moment ce etapa de Cupă e programată în weekend și nu în timpul săptămânii, la 3-4 zile distanță de meciurile de campionat. „Nu o să o să dezvălui nimic din strategia noastră pentru acest meci, nici în ceea ce privește jucătorii pe care ne vom baza. Ce este important și pentru noi este faptul că această competiție vine, cumva nefiresc, la final de săptămână din cauza aglomerării programului, a competițiilor europene, care se joacă din săptămână în săptămână. Practic această etapă de Cupa României se joacă într-un ritm lent, ceea ce înseamnă că o să avem continuitate pe partea de cicluri săptămânale. Ne bucurăm, dar pe de altă parte trebuie să ținem cont și de faptul că este o deplasare lungă, dar și de condițiile meteorologice. Practic, suntem în iarnă, iar aceste detalii cu siguranță vor influența desfășurarea jocului. Sarcina mea este să îi fac pe băieți să fie la un tonus optim, în primul rând din punct de vedere fizic și apoi foarte important și din punct de vedere mental. Când viitorul și parcursul tău în Cupa României depind de cele 90 de minute și eventuale prelungiri, nu trebuie să îți permiți absolut niciun moment de relaxare. E particularitatea competiției și trebuie să ne intre foarte bine în cap că, dacă vrem să ne calificăm, avem nevoie de concentrare maximă în fiecare moment al jocului”, a punctat Laszlo Balint.

Joi, cu începere de la ora 16,30, Csikszereda a întâlnit-o la Miercurea Ciuc, în cadrul etapei a 14-a a Ligii secunde pe Universitatea Cluj, iar finalul partidei s-a jucat pe o ceața deasă ce a pus în pericol terminarea ei. Pentru a evita un astfel de scenariu și luni, Federația Română de Fotbal și televiziunile au căzut de acord să mute ora de începere a confruntării dintre harghiteni și arădeni de la 18 la 14. În aceste condiții, delegația UTA-ei și-a schimbat programul deplasării, în sensul că va reveni acasă imediat după ultimul fluier al arbitrului și nu va mai petrece noaptea la Brașov.

0
0

Articolul La Miercurea Ciuc se joacă la lumina zilei, Balint „coace” bine formația de start: „Într-un meci de Cupă nu trebuie să îți permiți absolut niciun moment de relaxare” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*