La Ploiești s-a deschis iluminatul public festiv

 

 

* Pe butonul de aprindere a apăsat unul dintre ”eroii din linia I” – șeful Secției ATI de la Spitalul Județean de Urgență

N.Dumitrescu

La Ploiești s-a  menținut tradiția ca la începutul lunii decembrie să fie dat și startul Sărbătorilor de Iarnă. În această seară, la ora 18.00, s-a deschis iluminatul public festiv, dorința municipalității fiind ca, prin miile de beculețe colorate care au îmbrăcat spațiile verzi, parcurile și principalele artere ale orașului, ploieștenii să aibă parte, atunci când ies din casă, de un strop de bucurie   spre a ” îndulci”, dacă se poate spune așa, vremurile complicate pe care le trăim din cauza pandemiei. Astfel, deși  ploieștenii nu au mai fost invitați, ca în anii precedenți, să ia parte la acest eveniment,  zona centrală a fost plină de lume,  oameni de toate vârstele  dorind să vadă cum, dintr-o dată, străzile sunt inundate de lumini colorate, cei mai bucuroși fiind cei mici. De menționat faptul că, dacă la acest eveniment tradiția era ca pe butonul de aprindere a instalațiilor de iluminat public festiv să apese primarul Ploieștiului însoțit de copii, de data aceasta, edilul orașului, Andrei Volosevici, a ținut să acorde acest privilegiu unei alte persoane, considerată cu totul specială, mai ales în contextul pandemiei. Astfel, plecând de la faptul că, la Ploiești, manifestările de Ziua Națională a României s-au desfășurat sub sloganul ”De 1 Decembrie, alături de eroii noștri din linia întâi, plini de recunoștință și apreciere!; La mulți ani vouă, la mulți ani, români!”, pe butonul amplasat pe un pupitru în fața sediului Primăriei Ploiești a apăsat dr. Gabriela Nacu, șeful Secției ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. ”Pentru că pe data de 1 Decembrie am ținut ca noi, ploieștenii, să fim alături de eroii zilelor noastre, cei din linia I, din unitățile sanitare, am ținut ca tot reprezentanții acestora să fie cei care anunță venirea Sărbătorilor de Iarnă, prin aprinderea iluminatului festiv din oraș. Să-i aplaudăm și să le acordăm respectul nostru pentru activitatea acestora. De data aceasta, persoana care va apăsa pe butonul de aprindere este unul dintre eroii din linia I, șeful Secției ATI de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești”, a declarat primarul Andrei Volosevici , după ce a înmânat câte o ”Diplomă de recunoștință din partea Primăriei Ploiești”, câtorva persoane prezente la acest eveniment, din rândul acelora care, în ultimele nouă luni, au fost la datorie, în unitățile sanitare, pentru a-i trata pe bolnavii cu coronavirus. ”Vă mulțumesc că mi-ați oferit prilejul de  a aduce lumină și bucurie în sufletul ploieștenilor. Chiar dacă  ATI este asociată cu suferința, cu durerea, noi, cei de la această secție, am fost alături de pacienți și de familiile acestora și vom fi și de acum încolo”, a ținut să declare, vizibil emoționată, dr. Gabriela Nacu, șeful Secției ATI de la la cea mai mare și mai importantă unitate sanitară din Prahova.

De adăugat faptul că,   pe perioada acestor Sărbători de Iarnă, luminițele vor reprezenta singura bucurie. Din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse de autorități, la Ploiești este pentru prima dată când nu se mai organizează nici Târg de Crăciun și nici Orășelul Copiilor.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*