La Ploieşti s-a întors traficul cu susul în jos: maşinile pe trotuar şi pietonii pe mijlocul drumului!

V. Stoica

SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești le pregătește proprietarilor de autoturisme care folosesc parcările cu plată de pe domeniul public al municipiului Ploiești mai multe variante de achitare a ocupării acestor locuri: plata la oră și plata prin abonament, care poate fi abonament lunar, trimestrial sau anual. Până la modificarea adusă regulamentului privind parcările cu plată, însă, traficul pe unele străzi din Ploiești – în special pe cele cu sens unic – este cu susul în jos, din cauza parcării autoturismelor în afara locurilor destinate, cu plată.
Strada Golești, din apropierea centrului Ploieștiului, este un exemplu elocvent. Pe lateralul 5-bsediului unei bănci, pe strada cu pricina, pietonii trebuie să le ia locul autoturismelor și să circule prin mijlocul străzii. Așa cum se vede și din imagini, nici măcar un șoarece nu se poate strecura pentru a merge pe trotuarul aferent sediului menționat, din cauza modului în care sunt parcate autoturismele, aproape lipite de imobilul respectiv. Pietonii sunt obligați să meargă pe mijlocul străzii din această cauză, în timp ce parcarea cu plată “de peste drum”, aflată la trei metri (!) de clădirea respectivă, este goală aproape tot timpul.
Deși sediul Poliției Locale se află în apropierea zonei respective, nimeni nu pare deranjat de mașinile care practic împiedică accesul normal al pietonilor la trotuar!
Drept urmare, varianta posibilității achitării unui abonament pentru parcările cu plată din Ploiești (cum este și aceea de pe Golești și din vecinătatea fostei Case a Căsătoriilor) pare viabilă, însă modificările regulamentului parcărilor cu plată ar mai trebui să fie și respectat.

Ce tarife pregăteşte SGU pentru abonamente şi permise de parcare?

Deși tarifele la plata cu ora în parcările cu plată ale Ploieștiului (aici nu intră la socoteală și parcările de lângă blocuri) ar urma să rămână la același nivel (2 lei/loc), Servicii de Gospodărire Urbană va da și alte variante de plată pentru ocuparea celor 1996 de locuri existente, potrivit numărătorii oficiale, pe raza municipiului Ploiești.
Variantele ar fi abonamentele lunare, trimestriale sau anuale atât pentru persoane fizice, juridice cât și pentru instituții publice, tarifele fiind diferențiate pe categoriile menționate, astfel: abonament persoane juridice, 250 lei/lună/auto inclusiv TVA cu posibilitatea reducerii tarifului în cazul plăţii în avans trimestrial (20%), semestrial (30%) și anual (40%); permis de parcare persoane fizice, 80 lei/auto/lună inclusiv TVA, cu posibilitatea reducerii tarifului în cazul plății în avans trimestrial (20%), semestrial(30%) și anual (40%); permis parcare instituţii publice, 100 lei/auto/lună inclusiv TVA, cu posibilitatea reducerii tarifului în cazul plății în avans trimestrial (20%), semestrial (30%) și anual (40%). Gratuitate vor avea persoanele cu handicap, cele persecutate politic, cele care au domiciliul stabil în zona riverană unei parcări publice cu plată și pentru vehiculele care aparţin fundaţiilor şi asociaţiilor cu activitate umanitară, care asigură transporturi, în interesul persoanelor asistate.
Regulamentul care ar urma să fie modificat mai prevede și că “S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. nu răspunde de securitatea vehiculelor şi a bunurilor aflate în interiorul acestora”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*