La Ploiești vor fi montate în 2021 peste cinci mii de indicatoare rutiere noi

Doar patru dintre acestea vor fi cu leduri, la unele treceri pentru pietoni

 

V. Stoica

De la îndreptarea indicatoarelor rutiere existente în prezent pe multe străzi din Ploiești, la achiziția unor indicatoare iluminate cu leduri amplasate în zona unor treceri pentru pietoni din municipiu, reprezentanții autorității locale au în vedere deschiderea ofertelor, în cursul acestei săptămâni, pentru încheierea unui contract cu o firmă specializată.
Înainte de depunerea ofertelor, însă, societățile interesate de acest contract – a cărui valoare estimată atinge un milion de lei – au cerut Primăriei Ploiești, în calitate de autoritate contractantă, să rezolve problema erorilor din documentația de atribuire publicată în SEAP.
Prin urmare, pe 11 martie, municipalitatea ploieșteană va avea de ales firma care se va ocupa de procurarea, montare/demontarea și recondiționarea/ îndreptarea indicatoarelor rutiere din Ploiești.
O parte mică a viitorului contract o reprezintă montarea de indicatoare rutiere reflectorizante tip trecere pentru pietoni, echipate cu lămpi cu leduri și alimentate de panouri fotovoltaice.
Potrivit caietului de sarcini, fața activă a acestor indicatoare va trebui să aibă o durată de serviciu de 10 ani, să fie echipată cu un dizpozitiv electronic pentru alimentarea și comanda lămpilor cu lumină intermitentă. Documentația întocmită de reprezentanții Primăriei Ploiești mai precizează că panourile fotovoltaice „trebuie dimensionate astfel încât să asigure funcționarea lămpilor pe o perioadă de minimum 72 de ore, în lipsa luminii solare”.
În total, prin contract ar urma să fie montate peste 5000 de indicatoare rutiere pe raza municipiului Ploiești, dintre care numai patru indicatoare reflectorizante cu leduri la treceri pentru pietoni.
Toate serviciile ar trebui să se încheie până la finalul acestui an, însă există și posibilitatea de prelungire a contractului cu încă patru luni, respectiv până la sfârșitul lunii aprilie 2022.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*