Lăsând în urmă episodul vopsirii autocarului și eșecul din play-offul ligii secunde, Balint face apel la fair-play în rândul suporterilor: „Cred că va fi o atmosferă unică în România”

Duel de mare încărtură între UTA și Rapid, dar și pentru suporterii celor două echipe. Giuleștenii au aprins „fitilul” printr-un comunicat în care susțin că vin să cucerească Aradul, nefiind prea interesați de numărul de bilete limitat la 420 de bucăți pus la dispoziție de conducerea grupării arădene. De altfel, aceasta din urmă chiar s-a ocupat să le asigure testări antigen și fanilor echipei oaspete, în zonă gării, tot pentru prețul modic de 20 de lei bucata. Pe de altă parte, prin vocea lui Attila Brosovszki, li se comunică clar „alb-vișiniilor” și „fraților” lor timișoreni. „Pe stadion, în sectorul T, vor intra doar cei cu bilete, adică în jur de 400 de persoane. De altfel, avem semnale că nu vor veni mai mulți suporteri rapidiști. Dar, dacă vor fi mai mulți cumva, ei nu vor avea acces la meci. Chiar dacă am avut un dialog cu conducerea Rapidului despre numărul de bilete, în care evident ei solicitau cât mai multe locuri posibile, am preferat să avem cât mai mulți utiști pe stadion. Bineînțeles, respectând regulamentul și punând la dispoziția galeriei adverse acel 5% din capacitatea arenei”, spune managerul general al „Bătrânei Doamne”.

Vrea un meci în granițele fair-playului și o atmosferă specială

Simțind tensiunea creată între fanii utiști și rapidiști, Laszlo Balint îndeamnă la fair-play. „Când vorbim despre acest meci, trebuie menționată și rivalitatea suporterilor. Aici eu aș vrea să îmi expun opinia, în sensul în care mi-aș dori foarte mult ca această rivalitate să rămână în granițele fairplay-ului. Adică să asistăm la un spectacol agreabil atât pe teren cât mai ales în tribune. În rest, suporterii sunt liberi să spună ce doresc ei, eu personal sunt concentrat foarte mult pe ceea ce avem de făcut pe teren. E clar că pentru va conta și atmosfera, pentru că s-a simțit în toate meciurile pe care le-am jucat pe propria arenă. Sprijinul suporterilor, energia și căldura care au venit dinspre tribune către noi a fost fantastică și cred că asta s-a văzut și în evoluția băieților. De multe ori am fost împinși de la spate de publicul nostru minunat, căreia din nou doresc să le mulțumesc pentru tot ce se întâmplă în jurul echipei. S-a văzut cât de mare a fost și cererea de bilete, stadionul se dovedește prea mic pentru astfel de meciuri. Așadar, sunt convins că și mâine atmosfera va fi specială, nu știu dacă folosesc un cuvânt prea greu, dar cred că va fi o atmosferă unică în România”, a adăugat tehnicianul „roș-albilor”.

„Nu există pădure fără uscături”

În deplasarea câștigătoare de la București, 1-0 contra celor de la Dinamo din toamna anului trecut, suporteri ai giuleștenilor au vandalizat autocarul UTA-ei. Mai precis au scris cu vopsea ”Rapid 1923”. „Cred și sper că acel eveniment cu autocarul nostru mâzgălit în parcarea unui hotel de la periferia Bucureștiului este un caz izolat. Nu există pădure fără uscături, e acea vorbă a românilor”, a spus Balint, care, totodată, nu dorește să vorbească despre disputa de mâine ca despre o revanșă pentru eșecul din vara trecută, din play-offul de promovare în Liga 2-a. „Nu am rămas ancorați la acel eveniment cu vopsitul autocarului, la fel cum nu am rămas ancorați în meciul din drumul nostru spre promovare. Nu trebuie să considerăm sub nici o formă acest meci ca o revanșă, e vorba de alt context, de alt eșalon. Sunt două loturi schimbate radical și atunci trebuie să tratăm acest meci din perspectiva momentului în care ne aflăm”, a mai punctat „principalul” arădenilor.

1
0

Articolul Lăsând în urmă episodul vopsirii autocarului și eșecul din play-offul ligii secunde, Balint face apel la fair-play în rândul suporterilor: „Cred că va fi o atmosferă unică în România” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*