Laurentiu Deaconu – un arbitru cu tulburari de personalitate, frustari si nevoie de avize psihologice

Cand un jucator de fotbal este submediocru, cunoscatorii fenomenului il numesc “purtator ilegal de tricou”. Asa ar fi o adevarata ofensa la adreas oricarui fotbalist.

Ca sa nu parasim fenomenul o sa spunem despre Laurentiu Deaconu ca este un anonim purtator de tricou negru. Un adevarat personaj care face de rusine breasla arbitrilor!

Context
De o buna perioada se tot discuta la toate nivelurile fotbalului ilfovean despre problema arbitrilor si a arbitrajelor. Chiar da, acest punct fierbinte al oricarei organizatii devine mai mult decat vulnerabil.
Si asta din cauza nivelului de pregatire si al calitatilor expuse de fluierasi. Sau mai bine zis de lipsa acestora.

La ce facem referire?
Partida CS Magurele – CS Glina avea sa fie condusa la centru de mirobolantul fluieras.
N-o sa comentam prestatia si calitatea judecarii fazelor de joc. Sunt specialisti in domeniu care ar trebui s-o faca. Sau ar trebui sa existe…
O sa spunem doar ca, dupa incidentul relatat mai jos, undeva prin minutul 80, Deaconu a intrerupt partida pe motiv ca este injurat de specatatori. Acesta a cerut delegatului echipei gazda sa solicite interventia politistilor pentru evacuarea celor 5 spectatori aflati in spatele gardului de protectie, pe motiv ca il injura. Iar daca nu se intampla acest lucru, a amenintat ca da meci pierdut gazdelor.

Infatuatul si infumuratul cantator de fluier,  si-a expus pe toata durata partidei o atitudine de trompeta infloritoare, acordata prost.
Blamat pe intreagul parcurs al jocului de ambele formatii, atat de jucatori cat si de stafurile tehnice, dar mai ales de cei cativa spectatori, vasnicul fluieras si-a dat in petec in minutul 28 al partidei la care facem referire mai sus.

Dupa aproape o jumatate de ora scursa din partida, la un corner al oaspetilor, tulburatul suflator se indreapta tam-nesam catre fotoreporterul IlfovSport. Pe nepusa masa ii cere acestuia sa paraseasca incinta terenului pe motiv ca nu are acreditare!!!
Momentul este rupt din filmele cu Kafka tulburate de personaje precum Benny Hill!
Nimeni nu intelege nimic…
Jucatorii din zona respectiva se uita mirati unul catre celalalt intrebandu-se daca fluierasul are nevoie de aviz psihologic sau daca si-a luat pastilele de dimineata.
Fotoreporterul “riposteaza” si ii comunica decent cum ca la acest nivel al competitiei nu se emit si nu se solicita acreditari de presa.
Ba mai mult, ii arata legitimatia de presa, insa fluierasul nu este induiosat. Legitimatia de presa nu tine loc de reteta pentru medicamentele necesare pentru delirium tremendus.

Bancile tehnice si jucatorii ii cer socoteala pacientului Laurentiu Deaconu pentru solicitarea de a-l elimina pe fotoreporter, insa in zadar. Nu este in stare sa dea nicio explicatie. Ceata din privire nu accepta nicio explicatie. Si nicio justificare regulamentara pentru solicitarea cu pricina.
Ba mai mult, il cheama pe capitanul gazdelor si ii spune pe un ton autoritar – “Ai 3 minute sa rezolvi situatia. Apoi iti dau meci pierdut!”.
Intr-o ultima incercare, fotoreporterul il intreaba respectuos care este articolul de regulament in baza caruia face aceasta solicitare insa nu primeste niciun raspuns, doar o privire care te duce cu gandul la sevraj…

Pentru ca respectam sportul si pe cei care fac miscare, ne-am supus aberatiei emise de posedatul posesor de fluier, si am parasit incinta terenului de joc.

Despre explicatiile si cuvintele adresate acestei situatii din partea oficialilor AJF Ilfov nu avem sa comentam. Hilarul situatiei i-a lasat si pe Domniile lor in offside mare.

O sa spunem doar cateva lucruri acestui ilustru necunoscut, posesor de fluier cu dunga rosie pe diagonala:

Un arbitru trebuie sa cunoasca regulamentele!
Niciun regulament al AJF nu-i permite unui arbitru sa scoata de pe teren un fotoreporter!
Prin evacuarea fotoreporterului din teren,cetralul partidei practic a ingradit dreptul de practica a meseriei garantat de Constitutia Romaniei!
Fotoreporterul nu a infuentat cu nimic jocul desfasurat.
Acesta purta vesta de departajare si se afla in spatele liniei fotografului, regulamentar.
Acesta nu a interactionat cu actiunile si activitatea din teren si a fost prezent inca de la inceputul partidei.

Asemenea episoade ridica multe semne de intrebare in ceea ce priveste calitatea acestui personaj cu functia de arbitru la partida sus numita.
Opinam ca expunerea unui astfel de comportament reprezinta o ofensa la adresa miscarii fotbalistice din Ilfov dar si la adresa moralitatii si a bunului simt in general.

Pentru a eradica asemenea specimene din fotbal, redactia Ilfov Sport isi asuma depunerea unor Memorii catre AJF Ilfov, catre FR Fotbal, dar si sa depuna plangere penala pentru obstructionarea activitatii pe perioada exercitarii serviciului.

Multumim pentru sustinere jucatorilor ambelor formatii, bancilor tehnice dar si suporterilor pentru sustinere!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*