Le-au impus remiza „călăilor” din Cupă: Lotus Băile Felix – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-2

După aproape trei săptămâni de la meciul oficial, din primul tur al Cupei României, Lotus Băile Felix și Gloria Lunca Teuz Cermei, s-au întâlnit din nou. De această dată, s-a întâmplat în meci amical, pe terenul din Sânmartin, unde „sămădăii” au impus remiza: 2-2. În Cupă, orădenii au avut câștig de cauză la Cermei, cu scorul de 3-1.

Florin Pop a fost singurul marcator al primului act în contul gazdelor, la eroarea lui Bercu din minutul 16. „Roș-albii” au revenit spectaculos după pauză, trecând în avantaj. Mai întâi (min. 52), Mateucă a creat faza din care Sergiu Popa l-a surprins pe Beke cu un șut plasat de la 18 metri. Apoi (min. 65), camerunezul Loic Tenlep a marcat la capătul unei curse de 45 de metri, după pasa filtrantă a lui Lazăr. Dar, cermeianii au greșit din nou, de această dată prin I. Pop și Tiponuț a fost cel care a stabilit rezultatul final, 2-2, încă din minutul 77.

În urmă cu trei zile, Lotus părăsise Cupa în detrimentul unei alte echipe arădene, Crișul, care se impusese la Sânmartin cu scorul de 1-0. „Sunt în general mulțumit de joc. Ne-am creat foarte multe ocazii, dar am ratat la fel de mult și nu am reușit să înscriem decât de două ori. Am primit în schimb două goluri pe cotraatac. Echipa noastră a jucat mai bine față de meciurile anterioare”, a spus Gheorghe Ghiț, la finalul disputei cu „sămădăii”.

Cel puțin din punct de vedere al rezultatului în fața celor de la Lotus, Cermeiul face un pas în față, dar Flavius Moisă nu este pe deplin mulțumit. „Mă deranjează unele frustrări ale jucătorilor. Sigur, rezultatele și realizările lor personale sunt importante, dar dorința mea cea mai mare este să creez un climat pozitiv în care să ne reinventăm cu toții. E în special șansa tinerilor să crească și mai mult în acest sezon, dar asta trebuie să se întâmple având atitudinea și gândirea potrivită despre fotbal și munca noastră. Altfel, trebuie să eliminăm cu totul greșelile personale, căci și azi am comis așa ceva la cele două goluri ale adversarilor, dar și în alte ocazii. E și treaba mea să corectez prin antrenamente situațiile în care greșim în meciuri, dar e și o chestiune legată de concentrarea fotbaliștilor. Mă bucur, în schimb, că nu mai avem probleme medicale, iar pe unele posturi avem jucători cam de același nivel”, a explicat antrenorul principal al „roș-albilor”. Peste o săptămână, Cermeiul se întoarce la Oradea, pentru duelul amical cu Luceafărul.

Formații:

Lotus: Beke – Ad, Popa, Paublusztig, Oros, Arsene – Habakuk, Blăgea – Fl. Pop, Ban, Codoban, Făgărășanu. Au mai jucat: Dardai, R. Pop, Costea, Tirla, Tiponuț, Lupșe.

Cermei: Gârlea (60 Creța) – Stoianovici (70 Rotar), R. Iuga (75 Clipotă), Bercu (I. Pop), Ursoi (60 Șimăndan) – Lazăr, S. Popa (80 Maxim), Salka (60 Țurcanu) – Vlad (80 Al. Catanzariti), R. Popa (46 Loic), Mateucă (46 Piț).

0
0

Articolul Le-au impus remiza „călăilor” din Cupă: Lotus Băile Felix – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-2 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*