Lecție civică! Elevii de la ”A. Odeanu” îndeamnă lugojenii să nu arunce măștile la întâmplare

Obligativitatea purtării măștii a dus la apariția unei probleme care afec­tează grav mediul înconjurător. Este vorba despre măștile folosite care sunt aruncate la întâmplare de cetățenii neglijenți.
Pentru a trage un semnal de alarmă, elevii Școlii Gimnaziale ”Anișoara Odeanu” din Lugoj au participat în perioada 11-29 noiembrie la ”Cea mai mare lecție din lume” (”World Largest Lesson”), organizată în acest an în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

”Am discutat timp de o oră cu mai multe clase din ciclul primar și gimnazial la orele de consiliere și de educație civică despre acțiunile colective pe care le putem realiza pentru diminuarea schimbărilor climatice. Elevii și-au manifestat îngrijorarea cu privire la viitorul planetei și al generațiilor din care ei fac parte. Lecția pe care ne-a propus-o UNICEF în acest an este adaptată situației pandemice actuale și se re­feră la modalitatea corectă de a ne debarasa de măștile folosite în așa fel încât acestea să nu devină purtătoare de potențiali viruși, dar nici să nu polueze mediul înconjurător! Prin urmare, elevii au realizat afișe prin care doresc să atragă atenția lugo­jenilor să nu arunce măști pe jos și să le arate cum să le arunce corect”, explică prof. Laura Secoșan.

Campania ”Cea mai mare lecție din lume” a fost inițiată de UNICEF și are drept obiectiv conștientizarea cu privire la poluarea mediului și schimbările climatice, îndemnând oamenii să rămână prietenoși cu planeta și în pandemie.

Articolul Lecție civică! Elevii de la ”A. Odeanu” îndeamnă lugojenii să nu arunce măștile la întâmplare apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*