Lenjeriile de pat confortabile te ajută să te odihnești așa cum meriți!  

Alegând lenjerii de pat confortabile și adecvate sezonului, aduci dormitorului o notă de rafinament specială și, totodată, îți îmbunătățești considerabil somnul. Și, pentru că petrecem în pat aproape o treime din viață, merită să investești în piese de calitate care durează mai mult timp, se întrețin ușor și nu se decolorează la spălat.

Știind care sunt factorii la care să fii atent când alegi așternuturile pentru pat, îți va fi mai ușor să faci achizițiile potrivite. Iată de ce ar trebui să ții cont când cumperi lenjerii!

Numărul de fire

Această caracteristică se referă la numărul de fire orizontale și verticale aflate într-un centimetru pătrat de material. Astfel, dacă un material este 200TC, înseamnă ca are 200 de fire pe centimetru pătrat de țesătură.

Cu cât numărul de fire este mai mare, cu atât cearceafurile sunt mai confortabile. Alegând lenjerii de pat confecționate 100% din bumbac cu un număr cât mai mare de fire, îți îmbunătațești considerabil somnul.

Bumbac percalle sau satinat?
Bumbacul percalle este o țesătură simplă, mată, cu un finisaj uniform și plat care, în contact cu pielea, creează o senzație intensă de răcoare. Cei care știu că se supraîncălzesc în timpul somnului pot alege cu încredere lenjerii de pat din bumbac percalle. Bumbacul satinat este moale și plăcut la atingere și are un finisaj lucios și neted. Seamănă foarte bine cu satinul și are un aspect elegant și rafinat.

lenjerii de pat

Alege cu atenție țesătura

Materialele din care sunt confecționate așternuturile de pat se aleg în funcție de preferințe. Astfel, dacă îți dorești ceva ușor, te poți orienta către cearceafurile din finet, iar dacă vrei ceva moale și respirabil, vei alege bumbacul care asigură căldură în anotimpurile reci și răcoarea în cele călduroase.

Lenjeriile din amestecul de bumbac cu fibre sintetice au prețuri rezonabile, nu se șifonează, dar nu sunt la fel de răcoroase ca cele confecționate 100% din bumbac. Lenjeriile din bumbac damasc sau bumbac ranforce devin din ce în ce mai moi după fiecare spălare, dar se șifonează ușor.

Ține cont de finețea firelor

Finețea și calitatea firelor sunt alți factori importanți. Cearceafurile din fibre de calitate cu un număr mai mic de fire sunt moi și plăcute la atingere și rezistă mai bine la spălat decât cele din materiale de proastă calitate, dar cu un număr mai mare de fire.

Alege lenjerii de pat cu un număr minim de fire de 200 pe centimetru pătrat, din bumbac pentru că, după fiecare spălare, devin mai plăcute la atingere și durează mult mai mult.

Asigură-te că sunt mărimea potrivită

Este foarte important să alegi dimensiunea potrivită pentru lenjerii de pat. Dacă sunt prea mari sau prea mici, cearceafurile de pat nu se vor așeza bine pe saltea, se vor mișca în timpul somnului și vor face cute care pot strica somnul.

Prin urmare, înainte de a achiziționa așternuturi pentru pat, asigură-te că știi dimensiunea saltelei, a pilotei și a pernelor și alege exact ceea ce se potrivește mai bine.

Culori și imprimeuri

Alege culorile și imprimeurile în funcție de preferințe, dar și de estetica dormitorului. Armonizează așternuturile cu stilul decorului, cu tăblia patului și a altor țesături din apropiere. Ideea este să cumperi așternuturi de pat care creează armonie și o atmosferă relaxantă și plăcută în cameră.

 

După ce ai folosit o dată lenjerii de pat de calitate, cu siguranță nu te vei mai putea mulțumi cu mai puțin! Răsfață-te cu câteva seturi de cearceafuri de pat care îți asigură, deopotrivă, confortul, eleganță și rafinamentul și asigură-ți un somn cât mai odihnitor!

 

 

 

 

Articolul Lenjeriile de pat confortabile te ajută să te odihnești așa cum meriți!   apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*