Leo Grozavu: ”Toate acestea nu pot aduce multe beneficii, însă sperăm să demonstrăm contrariul” ACS Poli – Sepsi, luni la 20:45

Astăzi reîncepe faza play-out a Ligii 1, odată cu startul celei de-a treia etape, după pauza competițională datorată meciurilor inter-țări, iar ultimul joc al rundei, de luni de la ora 20:45, de pe arena ”Dan Păltinișanu”, va opune vecinele ierarhice ACS Poli și Sepsi, diferența între gazdele de pe locul 11 și nou-promovata de pe poziția de baraj fiind de numai două puncte. Nimic nu le despărțea la Timișoara în turul sezonului regular, 0-0, așa încât se anunță un duel de urmărit…

Înaintea căruia, astăzi de la ora 9:30, antrenorul principal al bănățenilor, Leo Grozavu, a punctat mai multe aspecte, sperând să obțină întâia victorie la cârma prim-divizionarei de pe Bega, după 5 apariții în care ACS Poli a obținut un singur punct, la finele returului, la Craiova. Într-adevăr, formația timișoreană este unica din Liga 1 care n-a smuls măcar un punct în primele două runde ale fazei pe grupe valorice, etape în care Sepsi a remizat de fiecare dată.

Leo Grozavu

Grozavu a început prin a semnala că ”este poate cea mai importantă partidă din această perioadă, nu însă și decisivă, dar cu implicații foarte serioase pentru desfășurarea ulterioară a fazei play-out. Sepsi a devenit mai puternică după pauza competițională de iarnă, în care a realizat multe transferuri, și este mult mai bine organizată, mai agresivă. Se vede că a reușit să parcurgă perioada de pregătire împreună, marea majoritate a componenților sunt la același nivel al pregătirii, au reușit și să-și creeze anumite relații de joc. Știm la ce să ne așteptăm, în plus a și trecut deja destul timp de când suntem împreună, așa încât mă aștept și la rezultate, nu doar la prestații. Atitudinea pe care o vor avea la ora meciului va fi determinantă pentru rezultat”.

Grozavu a mai confirmat și că ”normal, ne-am pregătit în acest răstimp ținând cont și de vremea de afară, dar toată lumea a fost în aceeași situație. Cunosc foarte bine care e situația prin țară, condițiile au fost aceleași pentru toată lumea, a fost o altă perioadă din nou cu zăpadă, terenurile fiind foarte greu de întreținut, dar ne-am adaptat la condițiile existente. Ne-am antrenat mai mult pe sintetic, n-a fost ușor, mai toți jucătorii au acuzat la un moment dat unele dureri, așa încât a trebuit să reducem volumul și intensitatea, pentru a fi într-o stare cât mai bună la momentul partidei. Dar nu există scuze, toată lumea se pregătește în România la fel în asemenea situații, și ar trebui semnalate mult mai vocal, pentru că atunci când apar asemenea perioade ploioase în timpul anului și când nu poți să te antrenezi pe iarbă, ajungem să avem probleme”.

Leo Grozavu a mai răspuns astfel: ”E greu de spus cum ne-a influențat pauza competițională, vom vedea la momentul jocului. De fiecare dată se întâmplă ca după un rezultat bun să se spună că o pauză te-a scos din ritm. Iar invers, atunci când ai pierdut înaintea pauzei, că te ajută să recuperezi în plan mental, fizic, ca organizare… Dar vom vedea! Sper ca după cele peste două săptămâni de pauză, care constituie o perioadă foarte lungă fără meciuri oficiale în plin sezon, și în plus că și jucăm ultima partidă a etapei, deci e foarte mult timp, să nu resimțim negativ, deși toate acestea nu pot aduce multe beneficii, însă sperăm să demonstrăm contrariul!”

Grozavu speră să poată beneficia la capacitate maximă de căpitanul Gabriel Cânu. ”Mai sunt încă 3 zile de antrenamente, și luni dimineață, iar Țigănașu de la zi la zi a câștigat ca prospețime, ca pregătire, iar împreună cu el vom vedea dacă e oportun sau nu să-l introducem. Melinte are de mai mult timp ceva probleme dar sperăm să fie bine până la ora meciului, mai e vechea problemă a lui Ciaccheri, însă în rest e bine. Sperăm să nu apară și altele, dar indiferent și de această situație, avem destui jucători în lot care să-i înlocuiască pe unul sau altul. Să vedem, poate încercăm și cu 3 fundași centrali…”

Cât despre foști elevi de-ai săi din tabăra oaspeților din Sfântu Gheorghe, ”și Attila Hadnagy, și Levente Fulop, la fel, doi jucători cu care am lucrat… Hadnagy nu mai are nevoie de nici o prezentare, e ofensiv, cu multă experiență, iar chiar dacă au trecut anii, e același hunter, finalizând de fiecare dată chiar și ținut de marcatori, deci știm la ce să ne așteptăm. E un atacant deosebit, iar atunci când e cu mingea în fața porții de obicei marchează. Fulop e un jucător de ofensivă, cu execuții foarte bune, cu lovituri libere executate foarte bine. Ei și contra Timișoarei au marcat, eu personal îi știu și ne-am pregătit ca atare în sensul ăsta”.

Programul etapei a III-a în play-off și play-out, clasamentele la zi pe grupe valorice, pe coloana datelor tehnice.

 

 

 

The post Leo Grozavu: ”Toate acestea nu pot aduce multe beneficii, însă sperăm să demonstrăm contrariul” ACS Poli – Sepsi, luni la 20:45 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*