„Leoaicele”, autoritare în derby-ul de Cupă: Viitorul Arad – Piroș Security 0-7

Fără istoric duelul dintre echipele de fete ale Aradului, din cadrul etapei a doua a Cupei României. AC Piroș Security s-a impus fără drept de apel în „fieful” Viitorului, la Livada, după un joc controlat în întregime. Tabela s-a oprit la scorul de 7-0 (3-0) pentru „leoaice”, care au marcat prin  Olariu (10, 42, 58, 63), Parlak (33), Preală (53, autogol) și Răduc (87).

De menționat că ambele echipe nu au contat pe portari de meserie, la viceliderul Ligii I apărând fundașul Prisăcari, iar la divizionara terță, atacantul Vanu. Din nefericire, s-au înregistrat și două accidentări nedorite, victime fiind Kugler și Guțu, jucătoare de doar 15 ani.

Până la urmă, pentru Viitorul deznodământul era previzbil. „Nu am reușit să ținem piept experimentatelor fete de la Piroș, ele sunt profesioniste, noi suntem amatoare, diferența este enormă între noi. A fost un antrenamnet pentru noi pe fază defensivă, am fost supuse unei presiuni continue din care am ieșit foarte șifonate, scorul putea fi chiar mai mare. Mergem mai departe, ne interesează jocurile din campionat, duminică avem un meci dificil acasă, cu Măgura Cisnădie. Dacă învingem, încă ne mai gândim la promovare. Din păcate, Guțu s-a accidentat foarte rău la genunchi, a ajuns la spital, probleme mai avem și cu Preală, sunt două jucătoare importante pentru noi pe care le pierdem pentru meciul de duminică”, a spus Valentina Calalb, antrenoarea echipei de Liga a 3-a a Aradului.

Obligat de regulament, Dan Cuedan a trebuit să abordeze meciul cu Viitorul cu absolut toate junioarele din lot, patru la număr. Când Carla Kugler s-a accidentat pe finalul partidei, Piroș Security a terminat meciul în zece jucătoare, toate schimbările fiind efectuate deja. Totodată, a absentat Cristina Sucilă (care și-a fracturat degetul de la o mână) și portarul Maha Shehata, care încă nu a obținut viza de revenire în România. „Am jucat pe un vânt puternic, pe un teren pe care mingea sărea destul de mult, dar fetele au tratat serios jocul și adversarul și s-au impus fără probleme. Felicităm și echipa adversă, una foarte ambițioasă, cu câteva jucătoare interesante, în special cele tinere. Am remarcat un fundaș central de doar 16 ani (n.a. Marina Dreucean) și atacantul lor de viteză, care, din păcate, s-a accidentat grav la genunchi (n.a. Alexandra Guțu). Mergem mai departe în Cupă, am stabilit cu patronul nostru, Pavel Piroș, să atacăm toate fronturile. Ne propunem să câștigăm toate meciurile indiferent de competiție, iar la final tragem linia. În această săptămână, mai avem două antrenamente, iar în weekend am dori să jucăm cu echipa de 2006 a UTA-ei. Apoi le dăm 7 zile libere fetelor, căci următorul meci oficial va fi programat de abia pe 18 aprilie, la Prundu Bârgăului”, ne-a declarat antrenorul „leoaicelor”

Formații:

ACS Viitorul: Vanu – Cristea, Mihuțiu, Dreucean, Preală – Covaciu, Mihăeș, Chiș, Prunar – Vamanu, Guțu. Au mai jucat: Buda, Ștefănescu. Antrenor: Valentina Calalb

Piroș Lioness: Prisăcari – Șuveț, Prodan, Ancăș (63 Tomescu), Mercea – Drăgan, Bozian (46 Răduc) Voinea (46 Balaș), Kugler – Parlak, Olariu. Antrenor: Dan Cuedan.

Arbitri: Alexandru Gornic – Alina Mihoc, Andrei Pîslaru (toți din Arad)

0
0

Articolul „Leoaicele”, autoritare în derby-ul de Cupă: Viitorul Arad – Piroș Security 0-7 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*