„Leoaicele” revin pe teren după tragedia pierderii antrenorului Bugar în „focarul” de la Odorhei: „Un moment dificil, dar ne jucăm șansa”

După cea mai urâtă perioadă din existența de 5 ani al clubului, AC Piroș Security revine pe gazon în  campionatul primei ligi la fotbal feminin. Pe 9 octombrie, „leoiacele” remizau în restanță, 2-2, cu fetele din Galați, în ultima partidă cu Florin Bugar la timonă. Infectat cu coronavirus, tehnicianul timișorean s-a simțit din ce în ce mai rău și două săptămâni mai târziu s-a stins pe patul de spital la doar 49 de ani.

Evident, fetele au fost extrem de afectate, unele dintre ele nici nu au putut merge la înmormântare fiind izolate la domiciliu din cauza infectării cu COVID. Dar, echipa arădeană trebuie să meargă mai departe și a apelat la un nou antrenor. Este vorba despre Dan Cuedan, cel care a dus-o pe Șoimii Pâncota în premieră în Liga 2-a și a colaborat Pavel Piroș timp de trei sezoane.

Tehnicianul arădean a condus primele antrenamentele ale „leoaicelor” pe terenul din Vladimirescu și spera să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a pregăti primul meci oficial. Teoretic, erau șanse mari ca partida din weekend, de la Odorheiu Secuiesc, localitatea cu cea mai mare rată de infectare la mia de locuitori (8,30) din țară să fie amânată de Federația Română de Fotbal, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Chiar DSP Harghita a recomandat ca partida să fie amânată, dar biroul juridic al FRF a decis altceva.

Mai mult, meciul dintre formația harghiteană și cea arădeană a fost programat sâmbătă și nu duminică (ca și restul etapei, de altfel, minus Baia Mare – Carmen), așa că „leoaicele” s-au pus deja pe drum în această dimineață, dar nu înainte de a-și face testele pentru coronavirus. „Suntem într-o situație puțin neplăcută, căci credeam până în ultimul moment că Federația nu ne va trimite în focarul de la Odorhei, cu atât mai mult cu cât chiar DSP Harghita a recomandat amânarea. Am făcut teste în această dimineață, rezultatele le vom afla pe drum, sperăm să avem toate fetele apte pentru acest meci greu, în fața unei echipe ce a terminat mereu sus campionatul în edițiile precedente. În plus, antrenorul Cuedan nu a putut face deplasarea, fiindcă are ceva probleme la servici. A făcut o mică ședință cu fetele înainte de plecare, le-a pregătit și niște fișe, sper să facem o figură frumoasă mâine. Bineînțeles, vom juca și în amintirea lui Florin Bugar, suntem – însă – conștienți că fetele nu pot fi la un nivel foarte bun după două săptămâni de pauză totală, însă ne jucăm șansa, mingea e rotundă”, ne-a declarat Liviu Ilea, directorul sportiv al AC Piroș Security.

Bozian și Bălaș nu fac parte din lotul ce a plecat spre Odorheiu Secuiesc și – bineînțeles – rămâne de văzut spre orele serii dacă sunt fete pozitive, care – bineînțeles – nu vor putea juca mâine, începând cu ora 11.

0
0

Articolul „Leoaicele” revin pe teren după tragedia pierderii antrenorului Bugar în „focarul” de la Odorhei: „Un moment dificil, dar ne jucăm șansa” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*