„Leoaicele” se întorc pe terenul unde au pierdut ultimul meci oficial! Sucilă: „Dorință de revanșă cu Heniu, să dăm tot ce avem mai bun până la ultimul fluier”

După aproape o lună de pauză, fotbalul feminin de primă ligă se întoarce în iarbă cu etapa cu numărul trei, fie că vorbim despre play-off sau play-out. La ultimul lor meci, fetele de la AC Piroș Security au trecut cu 4-2 de Vasas Femina Odorheiu Secuiesc și au rămas pe locul 2 în clasament, e drept la o distanță apreciabilă (-10 puncte) de liderul Olimpia Cluj.

Duminică, „leoaicele” au parte, însă, de o deplasare foarte grea, ținând cont de faptul că la Prundul Bârgăului au pierdut ultimul lor meci oficial, pe 3 octombrie și au făcut-o într-o manieră clară: 1-5. De atunci, însă, s-au schimbat multe inclusiv antrenorul după dispariția tragică a profesorului Florin Bugar. Cu Dan Cuedan pe bancă, Piroș Security e neînvinsă, ba chiar are doar victorii în campionat, cu excepția deplasării de la Odorheiu Secuiesc (1-1).

Una dintre jucătoarele care au pus umărul la parcursul excelent al arădencelor, cu trei reușite în cele două jocuri din play-off,  Cristina Sucilă va fi unul dintre „argumentele” pentru un rezultat bun și la Prundu Bârgăului. Mijlocașul ofensiv și-a reluat în această săptămâna antrenamentele, după ce doctorul i-a recomandat trei săptămâni de pauză ca urmare a unei fisuri suferite la unul dintre degetele mâini stângi. „Sunt bine acum, m-am antrenat din nou alături de colegele mele toată săptămâna și sunt pregătită să dau totul și duminică. Ne așteaptă un meci greu, dar avem și o revanșă de luat după acel 1-5 din toamnă. Important este să facem un joc bun, să dăm tot ce avem mai bun până la ultimul fluier. Știm gustul victoriei și avem două variante: câștigăm ori câștigăm. Am început cu dreptul acest play-off, cu maxim de puncte, suntem pe locul 2 în campionat și nu vrem să-l pierdem”, spune fotbalista sosită de la Fortuna Becicherecu Mic chiar după eșecul arădencelor în județul Bistrița-Năsăud.

Pe de altă parte, Sucilă e realistă privind șansele echipei sale la titlu, dar a pus ochii pe un alt trofeu. „Din păcate, este târziu acum să vorbim despre câștigarea campionatului pentru că am început sezonul cu înfrangeri si chiar dacă ne-am redresat pe parcurs, Olimpia Cluj merge foarte bine. Dar, nu este târziu să luptăm pentru Cupa României, ne dorim să aducem trofeul la Arad, din sezonul următor o să luptăm pe ambele fronturi.  Așadar, sper să ajungem să jucăm cu Cupa României pe masă și nu cred că există deja o favorită la câștigarea eu. Nici măcar Olimpia Cluj nu este de neoprit, în sport nimic nu este sigur. Fiecare meci trebuie tratat cu maximă seriozitate și profesionalism, dacă îți subestimezi adversarul poți rămane cu zero puncte la finalul meciului”, a adăugat jucătoarea celor de la Piroș Securtity.

Portarul bistrițencelor, Szidonia Salamon, are sarcina să închidă poarta în fața unei echipe ce a marcat mereu în acest campionat, excepție făcând deplasarea din prima etapă, de pe terenul campioanei Olimpia Cluj. „Meciul de duminică se anunță a fi unul dificil. Ambele echipe revin după o pauza lungă, în care s-a încercat acoperirea lipsurilor identificate în partidele anterioare. Play off-ul din acest sezon este poate cel mai disputat din ultimii ani pentru că toate echipele vor să ajungă departe. Mă bucur că tot mai multe loturi emit pretenții în Liga 1, pentru că acest lucru determină evoluție și performanță. Fiecare echipă are șansa ei la titlu, nimic nu e stabilit, nimic nu e pierdut. Heniu nu și-a schimbat obiectivul, noi vom continua să jucăm cu gândul la îndeplinirea lui. Suntem conștiente că totul depinde doar de noi, muncim mai mult pe zi ce trece și rămânem unite, exact ca într-o familie”, a punctat Salamon. Heniu e pe locul 4 în play-off, la 6 puncte în spatele arădencelor.

Arădencele pleacă mâine spre inima Transilvaniei fără junioara Carla Kugler (accidentată). Confruntarea de la Prundu Bârgăului începe duminică, de la ora 11 și ar putea fi transmis în direct pe pagina de Facebook a celor de la Heniu.

0
0

Articolul „Leoaicele” se întorc pe terenul unde au pierdut ultimul meci oficial! Sucilă: „Dorință de revanșă cu Heniu, să dăm tot ce avem mai bun până la ultimul fluier” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*