„Leoiacele” au pierdut la Seleuș în primul test al verii, Cuedan – în plin proces de formare a lotului: „Sezon de tranziție, obiectiv – menținerea în Liga 1”

Cu două săptămâni înainte de debutul noii ediții a Ligii I de fotbal feminin, AC Piroș Security a susținut un prim meci amical al verii. „Leoaicele” au fost invitatele echipei masculine de Liga 5-a, Victoria Seleuș, care s-a impus cu scorul de 5-2 (2-0). Ex. beleanul Ruja a înscris de 4 ori, iar Zaharia o dată, în timp ce pentru fetele lui Dan Cuedan Voinea a izbutit „dubla” după pauză.

A fost o acțiune inedită pentru deținătoarea bronzului național la fotbal feminin, care nu a putut alinia 11 jucătoare, astfel că gazdele le-au împrumutat trei fotbaliști, pe portarul Ionuț Radu și jucătorii de câmp, Juc și Branc (iar în a doua repriză Muntean). Evident, Cuedan nu se află în cea mai plăcută situație, pierzând nu mai puțin de 7 titulare în această vară și, deocamdată, nu știe exact care va fi formula de start pentru disputa cu campioana Olimpia Cluj, de peste două săptămâni, de la Arad. „Rămâne de văzut cum se va mișca domnul președinte Piroș pe piața transferurilor în următoarele săptămâni, dar, oricum, am stabilit de comun acord ca acesta să fie un sezon de tranziție pentru noi. Din ocupantă a podiumului, cred că acum nu ne putem gândi decât la menținerea în prima ligă. Am pierdut prea multe jucătoare, iar cele care vor veni au nevoie de timp pentru a se integra și a se obișnui cu stilul meu de lucru. Avem trei fete noi de la Reșița, pe Lidia Cauni, Adelina Ion și Elena Ruvilă, cu ultima urmând, sper eu, să batem palma în această săptămână. A mai sosit și juniora Tina Csava, de 18 ani, de la Juventus Timșoara, dar mai suntem în negocieri avansate cu alte jucătoare de la două-trei cluburi din țară. Pe portarul Maha am convins-o să revină la echipă, sperăm să încheiem fericit negocierile și cu Nazli Parlak și atunci avem un punct de plecare. Am mai stabilit deja două amicale, cu Juventus Timișoara și echipa de fete a UTA-ei, dar mai căutăm un adversar și pentru weekend. Facem antrenamente zilnice din această săptămână, încercăm să ne prezentăm cât se poate de onorabil cu Olimpia, deși, e clar, speram să decurgă cu totul altfel perioada de pregătire din această vară. Până una alta, aș vrea să le mulțumesc celor din Seleuș pentru cum au organizat amicalul de ieri, au o bază foarte frumoasă, am vrea să mai jucăm acolo la finalul anului, când ne vom prezenta și noi mai bine din punct de vedere al efectivului”, a spus Dan Cuedan.

Victoria Seleuș are planuri mari pentru ediția 2021-2022 a Ligii a 5-a. „Ne bucurăm că le-am putut ajuta pe fetele domnului Piroș cu acest amical, le dorim multă baftă în campionat. Noi vom încerca să fim în primele trei echipe în noul sezon, avem un mix bun de jucători tineri și cu experiență, din comuna noastră și zona Beliului. Înainte de pandemie eram în luptă directă pentru promovare cu Șepreuș și Pilu, acum rămâne de văzut cum ne vom prezenta după lunga pauză de aproape doi ani de zile. Important este că avem o bază frumoasă, nouă și sprijinul necondiționat al Primăriei, în frunte cu domnul primar, Cristian Branc”, ne-a mărturisit Valentin Bordea, delegatul Victoriei.

Formații:

Seleuș:  Gudiu – Dumitru, Petcuț, Cristea, Mateș – Husar, Morar, Zaharia, Ruja – Muntean (46 Oprea), Al. Goldiș.

Piroș Security: I. Radu – Cauni, Ruvilă, Juc, Tomescu – Șuveț, Bozian, Olariu, Branc – Ion, Voinea. Au mai jucat: Kugler, Csava

0
0

Articolul „Leoiacele” au pierdut la Seleuș în primul test al verii, Cuedan – în plin proces de formare a lotului: „Sezon de tranziție, obiectiv – menținerea în Liga 1” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*