„Leoiacele” sunt stăpânele Vestului: Piroș Security – Fortuna Becicherecu Mic 3-2

Sorții au vrut ca rivalele din vestul țării să se înfrunte în prima etapă a play-offului Ligii I feminin la fotbal, după ce se înfruntaseră și în ultima partidă oficială a anului trecut. Atunci, AC Piroș Security se impunea cu 2-0 în fața în Fortunei din Becicherecu Mic, însă datele problemei păreau schimbate. Gazdele nu au contat pe internaționalele Shehata și Parlak, care nu au obținut la timp viza de revenire în România, în timp ce timișencele contau pe și pe internționala Dușa, absentă în decembrie. Miza a ridicat-o și prezența selecționerului României, Cristian Dulca, aflat cu ochii pe posibilele selecționabile. Iar fetele lui Dan Cuedan s-au mai autodepășit odată și au câștigat al doilea derby zonal din ultimele 3 luni și au urcat pe locul 2 în clasamentul Ligii I, la un punct peste fetele de la Becicherecu Mic.

Fiindcă a lipsit portarul egiptean Maha Shehata, între buturile echipei arădene a intrat fundașul Denisa Marcea, care mai apărase și în prima etapă a sezonului, pe terenul campionei Olimpia, când a luat greu gol, spre finalul meciului. Și acum, Marcea a avut o intervenție excelentă în fața lui Colesnicenco, pentru ca Șodincă să tragă pe lângă din poziție bună, după ce a scăpat singură pe stânga. „Leoaicele” au replicat rapid prin două ocazii și mai mari. Olariu a scăpat singură în careu, dar a finalizat defectuos și Pavel a apărat, după care și Sucilă a evidențiat portarul advers.

Totul s-a întâmplat în primele 20 de minute, pentru ca minutul 26 să vină cu faza din care arădencele aveau să deschidă scorul. Olariu a pătruns în careu, iar Dușa i-a luat și piciorul înainte de a lovi și mingea. Penalty pentru „roș-albe” transformat cu ceva emoții de Sucilă, Pavel atingând mingea ce s-a dus în dreapta ei. Până la finalul primului act ce a venit în minutul 42 (!?) din fluierul Adinei Popa, Piroș Security au controlat tactic partida, fără a risca mai nimic.

 Repriza secundă a fost și mai spectaculoasă. După o ratare mare a lui Balaș, Melisa Olariu a înscris unul dintre golurile campionatului: șut lobat de 30 de metri, cu Pavel pierdută undeva pe drum: 2-0 (min. 54). Timișencele nu au abandonat lupta și în minutul 60 au redus din avantaj. Corner Pera și cap L. Rus din 6 metri: 2-1! Dar tot Olariu și-a readus echipa la două goluri în față, în minutul 62. A recuperat o minge în preajma careului advers, i-a pasat lui Drăgan în careu, aceasta a tras slab cu latul, dar Olariu a urmărit faza și a marcat din apropiere. Showul a continuat și după alte 4 minute s-a făcut 3-2. Pera a scăpat singură în dreapta și a înscris frumos la semiînălțime.

Ienovan putea chiar să egaleze câteva secunde mai târziu, dar a nimerit doar transversala din unghi. De partea cealaltă pe o contră, Balaș, a reluat puțin pe lângă centrarea lui Drăgan. Oaspetele au rămas periculoase în special la fazele fixe, Dușa chiar reluând puțin peste poartă un corner bătut din dreapta. La poarta cealaltă, Bozian a întins-o serios cu un șut din afara careului, așa că finalul rămânea pe muchie de cuțit. Olariu putea face 4-2 cu 8 minute înainte de final, dar a tras exact pe direcția lui Pavel din 15 metri, după care a mai încercat un șut lobat de la distanță, ca și la golul de 2-0, dar Pavel s-a repliat la timp de această dată.

Deși Fortuna a forțat pe final egalarea, Fortuna nu a mai reușit să fie periculoasă și pleacă din nou învinsă de la Arad și pierde și poziția secundă în clasament.

Formații: 

Piroș: Marcea –  Șuveț, Ancăș, Prisăcari, Tomescu (69 Voinea) – Drăgan, Bozian, (90+3 Kugler) Răduc, Sucilă – A. Balaș, Olariu. Antrenor: Dan Cuedan.

Becicherecu: Pavel –  Scurtu (46 Pera), Dușa, Jivan, Heisu –  Ienovan, Codrescu (46 Deca), Colesnicenco (87 Grigore), Șodincă (46 Hațegan) – L. Rus (79 Rognean), Bistrian.  Antrenor: Florin Pădurean.

Arbitri: Adina Popa (Satu Mare) – Cristian Gozman, George Urs(ambii din Oradea)

0
0

Articolul „Leoiacele” sunt stăpânele Vestului: Piroș Security – Fortuna Becicherecu Mic 3-2 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*