Lewis Hamilton îl egalează pe Michael Schumacher, la numărul de victorii!

Cu puțin timp în urmă, cursa de Formula 1 de la 1 de la Nurburgring, Germania, s-a încheiat cu o nouă victorie a pilotului britanic Lewis Hamilton, de la scuderia Mercedes! Această a 14-a cursă a sezonului a fost una nebună, cu multe răsturnări de ierarhii, cu abandonuri nenumărate și un învingător merituos, Lewis Hamilton.

Britanicul a pornit din poziția a 2-a a grilei de start, pentru că ieri, în calificări, colegul său de scuderie, finlandezul Valtteri Bottas, a fost cu 256 de sutimi mai rapid decât campionul mondial en titre. Dar ierarhia s-a modificat în timpul cursei, pentru că în turul 13 Hamilton a forțat și l-a închis pe Bottas la virajul 1, devenind capul cursei din Germania, poziție pe care și-a păstrat-o până la final. Finlandezul Bottas a fost nevoit să iasă din cursă, după alte șase tururi, pentru că mașina sa nu mai avea aceeași putere. De altfel, pe lista abandonurilor se mai află și Lando Norris (McLaren Renault), și Alexander Albon (Honda), și Esteban Ocon (Renault), cât și George Russell (William Mercedes).

Lewis Hamilton a câștigat cursa, aceasta fiind cea de-a 91-a din cariera sa și a 7-a a sezonului, cifră egală cu performanțele germanului Michael Schumacher, fostul pilot aflându-se într-o stare critică. Și dacă tot am amintit despre Schumacher, să spunem că germanul a debutat în 1991 și și-a încheiat cariera în 2012, cucerind șapte titluri mondiale. Lewis Hamilton aproape că l-a ajuns pe Schumacher – are același număr de victorii, 91, iar la coronae mondiale are doar șase, dar va fi și aceasta din 2020, virtuală, deocamdată, pentru că doar Bottas îl mai poate depăși, dacă va câștiga ultimele trei curse din acest an, fără ca Hamilton să mai ia vreun punct, ceea ce este imposibil!

Și dacă a fost bucurie mare în tabăra lui Mercedes, să spunem că la Renaul s-a destupat șampania, pentru că unul din piloții scuderiei, Daniel Riciardo, a reușit să prindă a treia treaptă a podiumului, o premieră absolute a scuderiei.
Clasament piloți:
1. Lewis Hamilton 230 puncte
2. Valtteri Botas 161
3. Max Versttapen 147
Clasament constructori:
1. Mercedes 391 puncte
2. Red Bull Racing Honda 211
3. Racing Point BWT Mercedes 120
Următoarea oprire a caravanei F1 va avea loc în Portugalia, pe Autodromo Internacional Do Algarve, unde va avea loc Heineken Grande Premio De Portugal. Antrenamentele se vor derula în zilele de 23 și 24 octombrie, lupta pentru locurile din pole position se va da pe 24 octombrie, iar curs ava urma pe 25 octombrie.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*