Lewis Hamilton, testat pozitiv – Mercedes l-a înlocuit, deja!

O veste deloc plăcută pentru ocupanții Marelui Circ – septuplul campion mondial Lewis Hamilton a fost testat pozitiv la Coronavirus. De când a venit în Bahrain, unde F1 a programat două curse consecutive, britanicul Hamilton a avut trei teste negative, însă ultimul, cel de dinaintea cursei de la sfârșitul săptămânii, a ieșit pozitiv.

Oficialii Scuderiei Mercedes spun că Hamilton prezintă simptome ușoare, pe care pilotul le acceptă cu ușurință, însă este obligat să se autoizoleze, conform regulamentelor de sănătate impuse. Va sta 10 zile la izolare, situație pe care campionul o va respecta cu sfințenie, ba chiar le transmite tuturor să aibă grijă de ei.

Prin urmare, după ce a câștigat o primă cursă aici, în Bahrain, Lewis nu va fi pe grila de start în cel de-al doilea Mare Premiu, o premieră nedorită în cariera sa, care n-a absentat niciodată din competiție, de când a intrat în F1. Pentru Hamilton nimic nu este pierdut, pentru că are, deja, titlul mondial în buzunar, și nici scuderia Mercedes nu se mai bate așa aprig, pentru că este virtual câștigătoare și la capitolul constructori.

Este penultima cursă a sezonului, iar faptul că pe pistă nu se va afla campionul mondial, deschide lupta pentru locurile 2-3, dintre Valtteri Bottas, Mercedes, și Max Verstappen de la Red Bull Racing, pe care îi desparte doar 12 puncte. Ba chiar se încinge hora și între Daniel Ricciardo, de la Renault, și Sergio Perez, de la Racing Point, care se luptă pentru locurile 4 și 5 – are Riciiardo 2 puncte mai mult!

P.S. Și o știre de ultim moment – Mercedes a deschis negocieri cu Williams, pentru împrumutarea pilotului lor George Russel (foto jos), britanic și el, doar pentru această cursă a doua, de la Sakhir. S-a ajuns la un aranjament, firește, iar Russel va avea ocazia, poate unică în cariera lui, cine știe?, să conducă Silver Arrows, un Mercedes faimos, de șapte ori câștigător al titlului mondial și care aparține, de drept, celui mai faimos pilot din istoria Formulei 1, Lewis Hamilton!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*