Liberalii maramureşeni fac strategii şi spun „PAS” postului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean 

Liberalii maramureşeni fac strategii pentru a recâştiga teren. În timp ce o parte dintre liberalii cu state mai noi decât alţii încearcă să câştige electorat, alţii se plimbă în vacanţă.

Este vorba despre preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan, cel care a lispit de la conferinţa dde presă organizată miercuri, 30 august de prim-vicepreşedintele PNL Maramureş, Gavril Ropan. Alături de el s-a aflat deputatul Viorica Cherecheş, consilierii judeţeni Felician Cerneştean şi Călin Bota şi Rudolf Stauder.

Întrebat despre absenţa preşedintelui Ionel Bogdan, care în ultima perioadă se limitează la a trimite comunicate seci către presă, Ropan a explicat că „este plecat în vacanţă” şi că se comunică cu el „greoi”.

„Domnul preşedinte este în concediu legal. Noi comunicăm între noi, mai vorbim la telefon, dar se află în străinătate din câte ştiu eu şi sigur şi comunicarea e un pic mai greoaie dar sigur comunicăm între noi”, a delcarat Ropan.

Acesta a admis că sunt probleme în organizaţie dar  că „acceptă variante pentru binele partidului”.

„Acuma sigur, eu trebuie să recunosc un lucru: coagularea celor două partide PNL, PDL s-a produs foarte greoi. Asta cred că aţi constatat şi în mişcarea alegerilor judeţene. Probabil că şi astăzi sunt pe undeva rupturi. Noi încercăm să le remediem, să le stăpânim, să ne stăpânim chiar şi să acceptăm şi variante, n-aş putea spune compromiţătoare, dar să acceptăm variante pentru a construi această organizaţie pentru binele partidului. Nu pun problema unor persoane ci pun problema partidului, iar eu ca şi prim-vicepreşedinte şi ca şi membru de partid şi cu o experienţă de 15 ani de politică ţin mult la organizaţie şi nu la persoană”, a mai spus Ropan, lăsând să se înţeleagă că absenţa lui Bogdan nu ar fi tocmai întâmplătoare.

Întrebat despre o eventuală numire a unui liberal în poziţia lăsată liberă de Morar, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Ropan a fost mai categoric, dar a lăsat şi aici loc pentru interpretări.

„În niciun caz nu cred că cineva din Partidul Naţional Liberal îşi asumă o responsabilitate spre o negociere  cu PSD-ul. Nu cred. Este o strategie naţională trasată de preşedintele Ludovic Orban şi nu se admite niciun fel de abatere. Nu cred că cineva riscă să poarte negocieri în culise. Dacă eventual vom putea găsi o majoritate din care este exclus PSD-ul, sigur, putem aspira la postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Deci, numai în conjunctura în care putem forma o majoritate care să ne poată permite acest lucru. Altfel, exclus”, a declarat Gavril Ropan, prim-vicepreşedinte PNL Maramureş.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*