Licența UEFA e prea puțin importantă pentru Laszlo Balint în acest moment: „Nici măcar nu știm pe ce loc vom termina și performanța sportivă oricum rămâne”

Strategie sau greșeală tehnică, nici nu mai contează atâta timp cât UTA nu și-a obținut licența UEFA pentru sezonul următor și nu va putea disputa barajele pentru un loc în Conference League. Discuția este caldă la Arad și pentru că arădenii sunt pe locul 8 în play-out, deci în cărți pentru primul baraj european, dar Laszlo Balint susține că sunt alte aspecte la fel de valoroase și importante pentru echipe pe care o antrenează.

Unul ar fi legat și de bonusul financiar promis de conducerea clubului „roș-alb” în cazul în care Hora și colegii săi termină pe locurile 7-8, dar și mai jos, 9-12. „Performanța sportivă oricum rămâne, indiferent că avem sau nu licență. Noi încercăm să facem tot ce ține de noi ca să terminăm acest play-out cu fruntea sus. Mă rog lui Dumnezeu să facem o performanță cu adevărat importantă. Iar eu cred că, dacă vom reuși să ne clasăm în fruntea play-out-ului, în fața unor echipe importante din fotbalul românesc, se poate spune că am făcut performanță în primul nostru sezon de Liga 1. Dar, până acolo mai este drum foarte lung. Practic, nici nu apucăm să ne dezmeticit că meciurile vin și se succed cu o repeziciune fantastică. Suntem obligați să rămânem concentrați pe cât putem de bine la ceea ce avem de făcut în momentul actual. Se vorbește atât de mult despre această licență sau mai degrabă despre lipsa ei, în condițiile în care noi nu știm pe ce loc terminăm. Deschidem discuția în momentul în care se va trage linie și vedem atunci exact despre ce trebuie să discutăm în viitor. Iar discuția e valabilă și pentru acel bonus financiar promis de conducere echipei”, a spus Laszlo Balint.

Cu două zile înaintea disputei cu Viitorul (de acum o săptămână), prima din play-out, tehnicianul arădenilor vorbea despre posibilitatea ca UTA să atace Europa de pe locurile 7 sau 8.  „Contează prea puțin când am aflat eu. Eu sunt foarte concentrat în momentul actual pe obținerea de puncte, inclusiv mâine, în fața celor de la Hermannstadt și apoi vedem ceea ce avem de făcut pentru următoarea deplasare. Contează prea puțin când am aflat eu că nu avem licență, din ce cauză și de ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Eu sunt concentrat pe munca mea, vedem la sfârșit ceea ce reușim să realizăm în acest play-out și atunci putem să discutăm cât vreți voi legat de absolut orice subiect”, a mai afirmat Balint.

UTA este pe locul 2 în play-out, la 8 puncte de primul loc de baraj ocupat de FC Voluntari, care – de altfel – mai ar de jucat astăzi cu Poli Iași, în cadrul etapei a doua. „Nu consider că suntem liniștiți, nu suntem la adăpost. Mai sunt șapte etape din acest play-out și, am spus-o și o repet, orice succesiune de rezultate nefericite te poate împinge din nou către acea zonă periculoasă. Noi trebuie să rămânem echilibrați, să rămânem concentrați, sub nicio formă nu trebuie să cădem în capcana aceasta a relaxării că avem puncte suficiente și că suntem la adăpost. Nu, sub nicio formă nu suntem la adăpost. Trebuie tratat proximul meci cu maximă responsabilitate, pentru că, indiferent de poziția din clasament, punctele puse în joc sunt extrem de valoroase pentru fiecare combatantă din acest play-out. Iar atunci trebuie să fim și noi la fel de implicați, la fel de responsabili, la fel de concentrați”, a concluzionat Balint.

Vă reamintim că după meciul cu Dinamo, impresarul Bogdan Apostu a dezvăluit faptul că firma din București însărcinată de clubul UTA cu întocmirea dosarelor de licențiere pentru Liga 1 și competițiile europene ar fi omis faptul că termenul final de depunere a actelor pentru UEFA era data de 31 martie.

FOTO: gsp.ro

0
0

Articolul Licența UEFA e prea puțin importantă pentru Laszlo Balint în acest moment: „Nici măcar nu știm pe ce loc vom termina și performanța sportivă oricum rămâne” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*