Licitație pentru înnoirea parcului de transport public din Lugoj

Administrația lugojeană pregătește lansarea unei licitații pentru achiziționarea de mijloace de transport public de persoane pe raza municipiului și a celor două localități aparținătoare, Tapia și Măguri.
Planul va fi precedat de finalizarea unui studiu de oportunitate pentru nevoile de transport, ce este așteptat să apară în această toamnă. Se intenționează achizițio­na­rea a până la zece microbuze, cu o capacitate de 21 de locuri pe scaune, hibrid sau electrice.

În prezent serviciul public de călători, gestionat de Meridian 22, este deservit de un parc învechit de mijloace de transport, format din autobuze, un autobuz articulat și un microbuz.

Beneficiarii acestui serviciu municipal sunt în principal elevii.

“Pe perioada vacanței transportul public de călători se desfă­șoară după un program restrâns, pe trasee fiind doar două autobuze de 50 de locuri și un microbuz de 16 locuri. Odată cu începerea anului școlar se va circula pe cinci trasee și vor fi folosite trei autobuze de 50 de locuri, un autobuz articulat de mare capacitate și microbuzul de 16 locuri”, a comunicat Merdian 22.

Pentru elevi și pensionari, transportul este gratuit. Din această toamnă este prevăzută și reorganizarea stațiilor de autobuz de pe raza orașului.

Articolul Licitație pentru înnoirea parcului de transport public din Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*