Licitaţie pentru laboratorul de radioterapie cu energii înalte de la Spitalul Schuller

V. Stoica

Primăria Ploiești face primul pas în vederea construirii clădirii în care va funcționa un laborator destinat radioterapiei cu energii înalte, în cadrul Spitalului Municipal Ploiești – Schuller.
Deocamdată se urmărește efectuarea studiului de fezabilitate, a studiului geotehnic, a documentației pentru achiziția lucrărilor de execuție a clădirii propriu-zise în care ar urma să fie instalat aparatul performant de radioterapie, strict necesar bolnavilor de cancer. Pentru acest contract de prestări servicii, Primăria Ploiești a estimat o valoare de 20.000 de lei fără TVA.
Potrivit temei de proiectare, imobilul – care ar urma să cuprindă și un buncăr în care să funcționeze acceleratorul de particule pentru reducerea/tratarea tumorilor maligne – va fi construit în curtea Spitalului Schuller, pe strada Ana Ipătescu, pe un teren de circa 1.000 de metri pătrați, situat în stânga aleii principale de acces.
În prezent, pentru că nu există un aparat de radioterapie cu energii înalte în județul Prahova, numărul de pacienți care au nevoie de acest serviciu medical se ridică la 1.000 de persoane anual, prahoveni sau din județele Buzău și Dâmbovița.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*