Liderii PSD Prahova, atacuri la adresa Guvernului Cîțu și a deciziilor conducerii liberale a Consiliului Județean Prahova

Violeta Stoica

Blocajele apărute din cauza sistării finanțării proiectelor derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării, moțiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat împotriva Guvernului Cîțu, dar și proiectele care țin de domeniul SF pe care le prezintă conducerea Consiliului Județean Prahova au fost principalele subiecte expuse de membri ai conducerii Partidului Social Democrat – Filiala Prahova în cadrul unei conferințe de presă susținute ieri la sediul partidului.
Președintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, care, până la alegerile din septembrie 2020 a ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, a făcut referire la situația critică în care se află investițiile din zeci de localități prahovene din cauza întreruperii finanțării prin PNDL: „Este de neînțeles cum, la numai trei luni de la aprobarea bugetului de stat, fondurile destinate acestor obiective finanțate prin PNDL să fie deja terminate. Vorbim despre investiții în școli, în modernizări de drumuri locale, despre rețele de canalizare și de alimentare cu apă. În Prahova sunt proiecte în aproape toate localitățile, în valoare de peste 767 milioane de lei, în total. După ce pensiile și salariile au fost înghețate, iată că și investițiile au fost blocate. Acesta este un motiv în plus pentru care noi, parlamentarii PSD Prahova,am semnat moțiunea de cenzură și vom vota, marți, această moțiune”, a precizat deputatul Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

La conferința de presă susținută ieri la sediul PSD din Ploiești au participat atât președintele organizației Prahova a PSD, deputatul Bogdan Toader, deputatul Rodica Paraschiv, secretar executiv al filialei, senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, cât și consilierii județeni Andrei Țurcanu și Beatrice Gâjman.
Deputatul PSD Bogdan Toader a atras atenția și asupra pericolului pierderii finanțării europene pentru unele dintre proiectele aflate în implementare în momentul alegerilor locale din anul 2020, printre care se regăsesc și modernizarea DJ 720, finalizarea extinderii Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, precum și refacerea și dotarea ambulatoriilor Spitalului Județean de Urgență și Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești.
Liderul PSD Prahova a atins și problema inițierii, de către actuala conducere liberală a Consiliului Județean Prahova, a unor proiecte de infrastructură rutieră, în detrimentul celor aflate în diferite stadii, începute în mandatul 2016-2020. Pe de altă parte, însă, Bogdan Toader a atacat și lipsa de implicare a ministrului Finanțelor Publice, senatorul de Prahova Alexandru Nazare, în sprijinirea autorităților prahovene. “Unul dintre reprezentanții trimiși de prahoveni, prin vot, în Parlamentul României este ministrul Finanțelor. Fiindcă este senator de Prahova, mă așteptam să vedem mai multe fonduri pentru județ”, a precizat Bogdan Toader.
De asemenea, deputatul de Prahova Rodica Paraschiv, inginer constructor care a activat în Consiliul Județean Prahova vreme îndelungată, a atacat, la rândul său, acțiunile actualei conduceri a administrației prahovene: „În cadrul unităților administrativ-teritoriale, campania electorală trebuie să fie o dată la patru ani. În timpul mandatului, trebuie să se facă administrație, și nu politică, de către aleșii locali”, a precizat Rodica Paraschiv. Pe de altă parte, deputatul PSD de Prahova Rodica Paraschiv a făcut referire și la avalanșa de studii de fezabilitate pe care le pregătește actuala conducere a CJ Prahova: „SF-urile ar trebui să fie studii de fezabilitate pentru proiecte reale, și nu proiecte științifico-fantastice. Mă dezamăgește, de asemenea, dubla măsură abordată de reprezentații PNL Prahova. În campania electorală vorbeau despre incapacitatea de a atrage fonduri de la Guvern. De ce trebuie acum să preia Consiliul Județean Prahova lucrări care țin de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere?”, a ținut să precizeze Rodica Paraschiv.
Purtător de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea a făcut referire la faptul că Guvernul Cîțu a furnizat zi de zi argumente pentru introducerea moțiunii de cenzură de către Partidul Social Democrat. Printre acestea inclusiv neaplicarea creșterii alocațiilor pentru copii, așa cum era stabilit chiar prin planul guvernamental. „Îi rog pe prahoveni să le solicite deputaților și senatorilor prahoveni ai partidelor din coaliția de guvernare să voteze moțiunea de cenzură „, a mai precizat Radu Oprea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*