Liderul cu punctaj maxim CSM Târgu Mureș la UVT, Crișul la Arad și CSU Reșița acasă, victorii pe fâșia vestică

A doua serie a câte 5 etape din totalul de patru asemenea calupuri de runde conform noului program competițional din acest sezon a început în cele 4 grupe ale eșalonului secund de handbal feminin, astăzi fiind programate meciuri la Arad, Reșița și Timișoara în cea de-a VI-a etapă a Seriei D din Divizia A. De fapt, ora primelor revanșe în întrecerea cu 6 cluburi, structurată tur-retur în sezonul de toamnă și din nou tur-retur în cel de primăvară, în 2019.

Iar prima clasată cu punctaj maxim după primul tur de 5 etape a confirmat și astăzi calculele hârtiei, CSM Târgu Mureș detașându-se în partida de la ora 17 din sala de sport a Universității de Vest din zona Popa Șapcă, 30-39 în dauna ultimei clasate, fără punct în cont, CSU UV Timișoara.

Învingătoare și în tur pe 9 septembrie cu 37-25 (17-9), ardelencele au înscris astăzi și mai mult în Banat, cu un plus în prima repriză, 16-21 la pauză, 30-39 după 60 de minute. Victorii pe linie pentru liderul CSM Târgu Mureș, care se mai impunea în deplasare și cu 18 goluri avans la Oradea, în prima ieșire, din etapa a III-a, dar și duminica trecută, 25-30 la Reșița.

Cu punctaj maxim conduc celelalte grupe și AHCM Slobozia, cu 6 succese din tot atâtea etape în Seria A din Divizia A de handbal feminin, eșalon secund, respectiv CS Rapid București, în Seria B, precum și CS Dacia Mioveni 2012 în Seria C, unică întrecere deținând un număr mai mare de participante, 7 cluburi, și în care turul urmează să se încheie joi odată cu runda a 7-a, argeșencele având 5 triumfuri în tot atâtea apariții.

Pe fâșia vestică a mai câștigat astăzi tot de la ora 17 și ACS Crișul Chișineu Criș, în sala de sport a Universității Aurel Vlaicu din Arad, formația mai bine clasată cu un succes în plus copiind aproape la indigo triumful din tur, 33-26 (15-14) cu CSU Oradea, după ce acum o lună și jumătate se desprindea în Bihor încă din prima parte: 33-25 (17-10).

Și-a luat în schimb revanșa tot în vest CSU Reșița, acasă, astăzi de la 11, în uvertura etapei,  pentru acel 35-29 (16-13) aplicat în tur la Baia Mare de CS Minaur – Divizia A, pe care cărășencele au egalat-o acum la puncte în ierarhie dar au depășit-o grație diferenței de golaveraj, pe pozițiile 3-4, la mijloc, mulțumită unui 32-22 (16-10).

Clasamentul actualizat al Seriei D în Divizia A de handbal fete și programul rundei a VII-a, în care CSU Universitatea de Vest va juca la Arad cu ACS Crișul iar târg-mureșencele și la Baia Mare, pe coloana datelor tehnice. Peste două etape, în următorul meci acasă al timișorencelor, vizitatoare va fi garnitura de ”A” a lui CS Minaur, a cărei nou-promovată în elită a urcat astăzi pe 6 după 6 runde grație unui victorios 23-29 la Cluj cu codașa fără punct CSU, lider al Ligii Florilor cu punctaj maxim fiind CSM Râmnicu Vâlcea, urmat la 4 puncte de neînvinsa CS Măgura Cisnădie și la 5 de brașovence.

The post Liderul cu punctaj maxim CSM Târgu Mureș la UVT, Crișul la Arad și CSU Reșița acasă, victorii pe fâșia vestică appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*