Liderul lui Pelici câștigă clar duelul promovatelor în Liga 2 și bate recordul de 5 runde în frunte al învinșilor: Sibiu – Ripensia 2-0 (1-0)

AFC Hermannstadt a câștigat astăzi de la ora 15 și pentru a patra oară la rând tot la zero pe teren propriu în Liga 2, 2-0 (1-0) în disputa nou-promovatelor cu Ripensia, după 2-0 cu UTA, 1-0 cu ASU Politehnica și 2-0 cu Foresta, rămânând astfel fără gol încasat acasă din 19 august, de la un 2-1 cu Dunărea, respectiv în a 3-a etapă succesivă. Liderul sibian, care prelua șefia în runda a 6-a tocmai de la Ripensia, i-a pricinuit acesteia al 3-lea eșec consecutiv, timișorenii rămași cu 5 puncte din ultimele 21 posibile fiind în premieră la două apariții la rând în Liga 2 fără a înscrie.

Timișoreanul Alexandru Pelici stânga), la al treilea joc la rând în Liga 2 fără gol primit

Depășiți la golaveraj în frunte după jocul de la ora 11 Dunărea Călărași – Știința Miroslava 6-0 (1-0), sibienii pregătiți de timișoreanul Alexandru Pelici și-au păstrat însă șefia și în a șasea rundă la rând, întrecând astfel reușita precedentului lider, învinsa Ripensia, prima în etapele 1-5.

Iar AFC Hermannstadt a făcut-o de o manieră destul de clară împotriva formației de care dispunea în vară și în amicale tur-retur, cei de pe Cibin adăugându-și alte 3 puncte în pofida faptului că au avut de jucat și miercuri de la ora 14,30, în turul 4 al Cupei României, în Alba, la Galda de Jos, unde, grație consistenței lotului, au apelat în linii mari la o altă garnitură, din care s-au mai regăsit astăzi pe ”Municipal” ca titulari numai Crișan și fundașul lateral Tătar în apărare respectiv în atac fratele căpitanului timișorenilor Adrian Popa, și anume Iulian Popa, pe parcurs mai intrând în minutele 72 și 82 Lupu și Dumitriu, în primul 11 în întâlnirea eliminatorie, adjudecată cu 1-3 (0-2) prin golurile lui Necșulescu, Roman și Lupu în minutele 8, 45 și 89.

Astăzi, un alt succes la două goluri a fost conturat prin golul lui Bogdan Rusu spre mijlocul reprizei I, 1-0 în minutul 20 din pasa lui Neagu, respectiv al fundașului Ionuț Stoica înaintea ultimului sfert de oră, după lovitura liberă bătută tare de Lupu: 2-0.

Ripensia, în 11-le căreia a revenit după suspendare Vlădia, în locul lui Horcea, pe când Semeniuc a semnat prima sa titularizare în Liga 2, al 15-lea jucător de câmp introdus de Steop din minutul 1 al unui meci de campionat de la promovare, pe lângă cei 3 portari rulați în primele 11 runde, Matiș rămânând în schimb pe bancă, a căutat să țină piept ofensivei sibienilor, însă fără succes sub ploaia de pe Cibin.

AFC Hermannstadt s-a lansat în atac încă din primele minute, mai întâi beneficiind de câteva lovituri libere expediate peste bară, iar apoi anunțând golul prin reluarea ștearsă de puțin pe lângă colțul lung a lui Iulian Popa la o centrare din stânga careului, dar mai ales prin tentativa lui Neagu tot peste transversală și mai ales canonada din minutul 19, căreia timișorenii totuși i-au rezistat. N-a mai fost cazul însă și în minutul 20, când Neagu i-a trimis în flancul stâng pe culoar de pătrundere în careu lui Bogdan Rusu, atacant urmărit de Apro dar suficient de puternic pentru a şuta tare la firul ierbii în colţul lung: 1-0.

Presată de evenimente, Ripensia n-a avut însă reacție, iar după ce a fost nesigur la un șut în minutul 23, Iulius Rădulescu a respins bine în faza următoare din fața marcatorului Rusu, pătruns acum pe dreapta, apărând apoi și în fața lui Iulian Popa, servit de același Neagu.

Abia apoi au ripostat și bănățenii prin Călin Toma și Mediop, cu un șut cu pământul de la 20 de metri, expediat în minutul 30 din zonă centrală, ultimul sfert de oră al primei părți fiind controlat tot de gazde, dar mai puțin convingător, nu cu aceeași precizie, existentă doar la două lovituri libere, una prinsă lângă bară de Rădulescu la execuția lui Tătar iar alta deturnată în corner de convocatul în naționala de tineret Căbuz, la reluarea lui Zaluschi după trimiterea lui Toma din dreapta.

1-0 la pauză, când Remus Steop a apelat la Laurențiu Tudor, în locul lui Dumiter. Cu 1-0 erau conduși roșu-galbenii la pauză și în precedentele două ieșiri, la Târgoviște și în Ilfov, și aveau să cedeze la limită. Iar tot ardelenii aveau să înceapă însă mai bine și partea secundă, Herghelegiu galopând în minutul 55 și cătând colțul lung, fără însă a-l ochi, balonul deviind din Apro pe lângă buturi. Puțin mai apoi, la un pas de 2-0, Crișan trimițând cu capul peste bară deși din careul mic, după un corner de pe stânga.

Simțind oportunitatea desprinderii, Pelici a efectuat în minutul 62 prima înlocuire iar puțin mai apoi și veteranul căpitan Dâlbea a trimis cu capul pe lângă poartă la centrarea lui Tătar, următorul la rampă fiind Stoi, cu acțiuni în minutele 69 și 71, după prima necesitând îngrijiri medicale iar la cea de-a doua scoțând întâiul cartonaș galben al meciului.

Pe contraatac, AFC Hermannstadt a mutat apoi din nou jocul în jumătatea timișoreană, Rădulescu ieșind oportun în fața lui Rusu și deviind providențial puțin pe lângă bară, însă amânând inevitabilul pentru doar 3 minute. Căci dintr-o lovitură liberă acordată după ce Vlădia l-a blocat pe Sabin Lupu în marginea careului și a primit ”galben”, același Lupu a executat tare pe jos din stânga careului iar Crişan a deviat, pe traiectorie apărând Ionuţ Stoica, marcator printr-un șut în Rădulescu, din care balonul a deviat în plasă: 2-0 în minutul 76.

Lupu putea face chiar 3-0 în minutul 79, când a pătruns din stânga în suprafața de pedeapsă dar a fost blocat de Rădulescu, ieşit la întâmpinare în colțul careului mic, așa cum goalkeeper-ul Ripensiei a deturnat în corner și în minutul 86 lovitura liberă trimisă de Tătar de la 28 de metri lateral dreapta. Finiș tot cu sibienii la frâiele jocului, și Rusu trăgând dintr-o piruetă în cădere către colţul lung dar alături, de la 14 metri lateral dreapta, ca un indiciu că timișorenii se pot declara mulțumiți cu limitarea proporțiilor scorului în acest cel mai categoric eșec al noului sezon, totuși doar 2-0.

*

AFC Hermannstadt: Cătălin Căbuz – Daniel Tătar, Radu Crişan, Ionuţ Stoica, Claudiu Pamfile – Răzvan Dâlbea (cpt.), Robert Boboc (82, Lucian Dumitriu) – Andrei Hergheligiu, Iulian Popa (72, Sabin Lupu), Cosmin Neagu (62, Petrişor Petrescu) – Bogdan Rusu.

Rezerve: Horaţiu Moldovan – Mihai Stancu, Cătălin Pîrvulescu, Adrian Cîrstean.

Antrenor: Alexandru Pelici.

Ripensia Timişoara: Iulius Rădulescu – Adrian Popa (cpt.), Flavius Vlădia, Călin Toma, Claudiu Apro – Marius Semeniuc (86, Denis Golda), Gabriel Stoi, Adrian Zaluschi, Adrian Ungureanu (75, Sebastian Bobină) – Andrei Dumiter (46, Laurenţiu Tudor), Mediop Ndiaye.

Rezerve: Dalin Munteanu – Eduard Codrean, Claudiu Matiş, Andrei Horcea.

Antrenor: Remus Steop.

Cartonașe galbene: Boboc 71, Dâlbea 81 / Vlădia 76, Apro 78, Zaluschi 86.

Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş); aistenți: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) şi Romică Bîrdeş (Piteşti). Arbitru de rezervă: Mihai Domşa (Aiud). Observatori: Costin Ioan Toma (Piatra Neamţ) şi Mircea Sârbu (Hunedoara).

Clasamentul actualizat, programul etapelor a 11-a și a 12-a și rezultatele, pe coloana datelor tehnice. Sibienii vor închide runda marți 17 octombrie de la 19,30 la Târgu Mureș, pe când Ripensia va primi sâmbătă vizita celor din Balotești, după care liderul va evolua iar acasă, cu Dacia Unirea Brăila, iar bănățenii la Afumați.

The post Liderul lui Pelici câștigă clar duelul promovatelor în Liga 2 și bate recordul de 5 runde în frunte al învinșilor: Sibiu – Ripensia 2-0 (1-0) appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*