Liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, candidează pentru funcția de vicepreședinte pe domeniul infrastructură în echipa lui Marcel Ciolacu

Noua conducerea a PSD va fi desemnată la Congresul din 22 august, în sistem online. Delegații organizațiilor județene nu vor vota persoane individuale, ci echipe, iar Marcel Ciolacu este marele favorit pentru a rămâne președinte al PSD. Din echipa sa fac parte 14 lideri cunoscuți și respectați atât în teritoriu, cât și la nivel național, iar județul Maramureș are, prin președintele Gabriel Zetea, o poziție extrem de importantă, respectiv cea de vicepreședinte pe domeniul infrastructurii. Marcel Ciolacu propune reconstrucția PSD pe două paliere, prin echipa nouă care vine cu o nouă viziune.

PSD este un partid care privește spre viitor, propunerile de conducere vizând oameni integri, competenți profesional, cu experiență politică și în administrație. Social-democrații au mulți oameni de calitate, buni profesioniști, specialiști în domeniilor lor, iar delegații care votează pentru Marcel Ciolacu și echipa pe care acesta o propune Congresului PSD îi are, pe posturile de prim-vicepreședinți, pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei și președinte al PSD București și pe Sorin Grindeanu, fost premier în Guvernul PSD. Pentru funcția de vicepreședinți pe domenii au fost propuși 4 reprezentați de marcă ai social-democraților, poziția de vicepreședinte pe domeniul infrastructură revenind președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean și copreședinte al Coaliției pentru Maramureș. Pentru vicepreședinte pe domeniul social a fost propusă Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii și candidat pentru Primăria Craiovei, pentru poziția de vicepreședinte pe domeniul economie a fost ales fostul premier, Mihai Tudose, în timp ce vicepreședinte pe domeniul administrație a fost propusă senatorul PSD Doina Elena Fedorici. Criteriile de performanță în promovările în funcții publice au stat la baza acestor nominalizări, iar echipa lui Marcel Ciolacu generează un echilibru între oameni tineri și oameni cu multă experiență în PSD, președinți de organizații sau de Consilii Județene, foști miniștri și prim-miniștri.

Alături de propunerea pentru președinte, cei doi prim-vicepreședinți și patru președinți pe domenii de activitate, echipa propusă de Marcel Ciolacu are și o vicepreședinți regionali, oameni implicați care au dovedit că au soluții pentru problemele comunităților din care provin și care au dovedit că sunt alături de oameni. Este vorba despre Claudiu Manda, Titus Corlățean, Daniel Băluță, Ionuț Pucheanu, Radu Moldovan, Laurențiu Nistor, Victor Negrescu și Dragoș Benea.

Gabriel Zetea: ”Susțin cu fermitate ideea de descentralizare în sânul PSD”

Prin noua viziune pe care o propune Marcel Ciolacu și echipa sa arată că PSD trebuie să se întoarcă spre valorile profunde de stânga, solidaritate și echitate. Categoriile vulnerabile, pensionarii și persoanele cu venituri mici trebuie, în continuare, protejate, la fel cum atenția trebuie îndreptată și spre consolidarea clasei de mijloc dar și spre sprijinirea corectă a mediului de afaceri în această perioadă dificilă. Pentru a avea o țară cu adevărat dezvoltată trebuie lăsate comunitățile să se dezvolte, trebuie protejată puterea de cumpărare a românilor, nivelul de trai și, cu siguranță, trebuie suținută ideea descentralizării, atât la nivel național, cât și în PSD.

”De 30 de ani vorbim despre descentralizare, acest proiect imens pentru România, unicul în măsură să garanteze progresul statului nostru și o reformă asemănătoare îmi doresc să aibă loc și în cadrul Partidului Social Democrat. Dacă ne uităm la modelul german al SPD, vom vedea că nu există neapărat o structură centrală. Chiar dacă unele decizii se iau centralizat, landurile germane au posibilitatea de a face alianțe locale care satisfac mult mai bine cerințele comunităților. Aceste coaliții se adună apoi sub umbrela unei federații centrale și decid împreună viitorul social-democrației germane. Acesta este un model care consider că ar fi potrivit și pentru PSD. Partidul Social Democrat, dacă își dorește cu adevărat să redevină un partid susținut de către ardeleni, are nevoie de un astfel de mesaj. Această componentă de autodeterminare a propriei sorți este un lucru după care ardelenii, în general, tânjesc. În calitate de vicepreședinte al PSD mă lupt pentru această idee și îmi doresc să văd că o astfel de inițiativă se materializează, pentru ca social-democrația transilvăneană să ajungă iar la apogeul său cunoscut în perioada interbelică”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședintele Regiunii de Nord-Vest și candidat pentru poziția de vicepreședinte pe domeniul infrastructurii în echipa lui Marcel Ciolacu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*