Liderul Ripensia deschide scorul dar nu câștigă la Brăila, ASU Politehnica învinge la Clinceni de la 2-0 pentru Academica

Ultima sâmbătă din august le-a găsit pe secund divizionarele timișorene în premieră în aceeași etapă în deplasare, cu ocazia rundei a V-a în Liga 2, în care n-au pierdut în ieșirile de la ora 11, ASU Politehnica reușind chiar să învingă în Ilfov printr-o revenire de la 2-0 pentru Academica Clinceni, pe când liderul Ripensia și-a menținut invincibilitatea, remizând la Dunăre, 2-2 (2-1) cu Dacia Unirea Brăila, în fața căreia a condus pentru un minut în startul partidei și pe care a egalat-o în repriza a II-a.

Grupările de Liga 2 ale Timișoarei se întorc așadar cu punct respectiv puncte din deplasările peste munți, protagoniste ale unor dueluri cu răsturnări de scor.

Învingătoare la Brăila cu 3-2 în etapa inaugurală, în care conducea încă din primele nici 30 de minute cu 3-0, ASU Politehnica a repetat isprava și a copiat la indigo rezultatul final, cu marea deosebire că alb-violeții au izbutit astăzi la Clinceni să răstoarne un handicap de două goluri, mai întâi egalând prin reușite succesive în fazele dinaintea pauzei.

Ceea ce anul trecut reușea abia în etapa a opta, și anume să învingă în deplasare, 3-0 la Pâncota cu Șoimii, ASU Politehnica a izbutit în noua ediție deja în porție dublă până în runda a cincea, revanșându-se pentru eșecul acasă de miercuri cu FC Metaloglobus și punând punct cu brio și în revenire unei serii de trei partide într-o săptămână, dintre care primele două pierdute la zero dar și două la distanță apreciabilă de casă, la Târgoviște respectiv în Ilfov.

Cu patru noutăți față de 11-le de start din jocul de miercuri seară, și anume portarul Fișteag în locul lui Gakos, Staicu, titularizat în premieră în avanposturi după aparițiile ca rezervă, Stancu, revenit după absența din intermediară și introdus din minutul 1 pentru a treia oară, respectiv Coadă, care în prima formulă apărea doar în prima repriză a întâlnirii cu FC Argeș, ”violeții” s-au văzut rapid lăsați în urmă la Clinceni, Academica desprinzându-se la 2-0 în minutele 2 și 16.

Însă, contrar cursului jocului în prima repriză, când ilfovenii au și ochit de două ori bara, timișorenii au redus din handicap în minutul 45 prin Mădălin Stancu și au egalat în cel de-al doilea minut de prelungiri al reprizei I prin Carol Taub, 2-2.

Punctul a fost preschimbat de poliști în puncte, Deian Sorescu profitând din careul mic cu 8 minute înainte de final, 2-3, pe fondul superiorității numerice a oaspeților, tot el fiind faultat în faza în care Deaconescu, debutant la Academica, a primit cel de-al doilea cartonaș galben în minutul 60, fiind eliminat. Și un pas înainte pentru ASU de la remiza 2-2 semnată în mai la Clinceni, în sezonul precedent.

Astfel, în 5 runde cu numai două jocuri acasă, alb-violeții au agonisit deja 9 puncte, câte strângeau în trecuta ediție a Ligii 2 abia după 13 etape, atunci în urma unui 1-1 acasă cu Olimpia.

Elevii lui Bogdan Andone l-au și răzbunat astfel tot printr-o porție de 3 goluri marcate pe fostul antrenor al ”violeților”, Sorin Brîndescu, cu care la timonă ASU Politehnica pierdea anul trecut pe ”Dan Păltinișanu” cu 1-3 de la 1-0 în fața trupei lui Erik Lincar, CS Luceafărul Oradea, ex-internațional ”tricolor” ajuns între timp pe banca tehnică a ilfovenilor, și pentru care astăzi a deschis scorul în minutul 2 Vlad Mihalcea, trecut în această vară pe la concitadina din Liga 1 a celor de pe ”Știința”, ACS Poli.

Andone n-a mai apelat astăzi între jucătorii de câmp titulari în comparație cu înfrângerea de miercuri la Poparadu, Krausz și Bădăuță, axându-se în schimb pe Fişteag – Motreanu, Mera – cpt., Bilia, Taub – Coadă (62, Krausz), Stancu – Sorescu, Predescu, Plămadă (58, Ghinescu) – Staicu, rezerve la start fiind și Gakos – Giuricici, Bădăuţă, Poparadu și Crişanov.

Așadar rezultate contradictorii, Academica sucombând acasă după victoria din intermediară în Gorj contra Pandurilor, pe când ASU Politehnica și-a revenit în urma rătăcirii cu FC Metaloglobus, ascendent moral înaintea dificilului meci pe teren propriu cu CS Mioveni, care luni de la ora 18,30 va închide runda în curs, acasă contra celor din Târgu Jiu.

Nu doar ASU Politehnica a jucat astăzi pe terenul unei formații câștigătoare în deplasare la mijlocul săptămânii, ci și liderul Ripensia, care și-a păstrat invincibilitatea și după cel de-al cincilea hop, pe malul Dunării, la Brăila, într-un duel al grupărilor învingătoare la Oradea cu CS Luceafărul dar care ar putea rămâne de sâmbăta viitoare fără respectivele puncte dacă bihorenii nu se vor prezenta prin aliniere la start și în cea de-a doua partidă consecutivă.

Desprinsă marți la 3 puncte avans în fruntea Ligii 2 grație unui 3-2 acasă cu ASA, nou-promovata din Ciarda Roșie n-a pierdut astăzi nici în celălalt capăt de țară, pe terenul formației amplasate cel mai la est dintre secund-divizionare, Dacia Unirea, care se impunea miercuri seară departe de casă, la Oradea, cu 3-4 de la 2-0 la pauză pentru Luceafărul.

Și la Brăila s-a înscris repede, Matiș profitând cu un șut plasat de degajarea scurtă a fundașului central brăilean Lazăr, 0-1 în minutul 4, avantaj însă anihilat în faza imediat următoare de gazdele pregătite de Alin Pânzaru, Costel Roșu înscriind și în această rundă și egalând în minutul 5. Avea să se încheie în cele din urmă 2-2 (2-1), la capătul celei de-a treia partide cu implicarea Ripensiei în care s-a consemnat o răsturnare de scor.

La Oradea, galben-roșii reveneau după mijlocul reprizei a II-a de la 1-0 pentru Luceafărul, iar marți, cu ASA, scorul a pendulat de la 0-1 și 1-2 la 3-2. Astăzi a venit rândul Daciei Unirea să răstoarne situația, Puia preluând conducerea în minutul 35 cu prima sa atingere de balon după introducerea în teren, co-autor fiind marcatorul Roșu.

Ripensia a egalat însă și pentru a patra oară în noul campionat, Adrian Ungureanu transformând în minutul 57 o lovitură de la 11 metri obținută de marcatorul Matiș, faultat de același fundaș Lazăr: 2-2.

Comparativ, deși a pierdut abia primele două puncte după 5 etape, Ripensia a început mai bine acest sezon decât tot ca nou-promovată în Liga 3, când primele 13 puncte la strângea după 8 runde.

Comparativ însă cu primele apariții din actuala campanie, în care apela la o unică înlocuire în formula de start, și anume Bobină în locul lui Stoi în urma rundei inaugurale, Remus Steop a efectuat câteva schimbări în 11-le aliniat la Brăila, una forțată de neașteptate împrejurări, prin neprincipiala plecare a goalkeeper-ului Gakos taman la cei din Șirineasa, semn că elenul nu conștientizase mai deloc șansa de a apăra culorile unui club cu o asemenea tradiție și renume precum cel multiplu campion național, iar celelalte între jucători de câmp, Horcea preluând rolul lui Vlădia iar Stoi pe cel al lui Zaluschi.

Oaspeții au obținut un punct pe malul Dunării în alcătuirea Rădulescu – Popa – cpt., Hecsko, Horcea, Toma – Dumiter (64, Apro), Bobină (80, Tudor), Stoi, Ungureanu (76, Vlădia), Matiş, Mediop, rezerve fiind Semeniuc, Vasiliu, Olărescu și Golda.

Și urmează sosirea celor de la FC Argeș în Ciarda Roșie, după care deplasarea liderului la Târgoviște, pentru meciul cu Chindia, urcată momentan pe podium, cel puțin până la jocul acasă de luni seară al lui CS Mioveni.

Astăzi, în etapa a cincea, au mai fost însă formații vizitatoare care să remizeze sau să învingă…

FC Metaloglobus – Știința Miroslava 1-2: Martin 41 / Taciuc 8, Buhăcianu 90+2.

CS Afumați – Dunărea Călărași 0-1: Alexandru 43 – penalty.

ASA – Sportul Snagov 1-1: Iacob 27 / Borțoneanu 11.

Meciul FC Argeș – Luceafărul Oradea nu s-a disputat, prin neprezentarea oaspeților, 3-0 la ”masa verde”, însă unele formații gazdă și-au adjudecat astăzi toate punctele și pe teren…

CS Balotești – Olimpia Satu Mare 2-0:Pătrașcu 36 – penalty, Ciubuc 77.

Chindia – Foresta 6-0: Cherchez 11 – penalty, 51 și 79, Honciu 28 – penalty, Mihai 62, Neguț 89 – penalty.

AFC Hermannstadt – UTA 2-0: Neagu 25, Rusu 53.

Rezultatele și clasamentul Ligii 2, pe coloana dreaptă, cu programul etapei viitoare, a 6-a.

The post Liderul Ripensia deschide scorul dar nu câștigă la Brăila, ASU Politehnica învinge la Clinceni de la 2-0 pentru Academica appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*